Citat:
În prealabil postat de licorcrist
Modalitatea asta de aplicare a textelor care vorbesc de botezul adultilor din vremea lui Iisus la botezul copiilor din vremea noastra poate duce la rezultate din cele mai caraghioase. Punctul 6 de mai sus e dovada. Vrind sa faceti un "principiu invariabil" din cerintele care erau valabile pentru adultii care vroiau sa se boteze sunteti in situatia de a afirma ca se poate mintui omul si fara botez (copii foarte mici).
|
Dacă mântuirea nu a fost afectată de imposibilitatea efectuării botezului la un adult, nu văd de ce n-ar fi valabilă aceasta(mântuirea) la copiii foarte mici. Logic și cât se poate de simplu.
Citat:
În prealabil postat de licorcrist
8. "Motivul respingerii nu e cel subiectiv, ci cel [ne]biblic. Oricâte greșeli mi-ați vâna, în Biblie tot nu va scrie nimic de nașii de botez, ori de mântuirea dobândită prin procură".
Ei, as! Intreaga noastra discutie asta arata ca ati construit o intreaga linie de aparare imprejurul unei pareri personale subiective
|
Întreaga noastră discuție arată că v-ați ferit continuu să discutați problema reală a topicului. Eu dacă renunț la "
părerea mea personală subiectivă", dvs. o să vă feriți în continuare să abordați problema nebiblică a nașilor de botez ori a mântuirii
cuiva pe baza declarației
altcuiva. Aș putea pune pariu
.