View Single Post
Vechi 20.08.2010, 10:06:26
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit Multumesc pentru raspuns. Ideea era ca pruncii sunt botezati

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu este interzis să sperăm că în cazul acelor copii a avut loc o formă de botez necunoscută nouă. După cum am putea spera că ei sunt mântuiți fără Botez, pe o cale necunoscută Bisericii, căreia nu i s-a revelat întregul adevăr, ci numai cel necesar mântuirii noastre.
Nu este vorba de o forma de botez necunoscuta ci de una cunoscuta.
In invatatura Bisericii Ortodoxe exista trei forme de botez cunoscute:
1. Botezul in Apa
2. Botezul Muceniciei
3. Botezul Dorintei.

Toate trei sunt botezuri valide. Conform scrierilor Parintelui Cleopa am inteles ca pruncii morti nebotezati din motive independente de vointa parintilor pot fi fi considerati botezati cu Botezul Dorintei.
Citat:
Alinarea psihologică a celor dragi rămași în trup nu este singura funcție a ierurgiilor care îl însoțesc pe cel defunct. Reversul medaliei este minimalizarea Sfintelor Taine: dacă pentru cei nebotezați există același grad de speranță și aceeași procedură ca pentru creștini, atunci pentru ce să se mai boteze oamenii ?
Asta incercam sa spun ca ei pot fi considerati botezati conform doctrinei botezului dorintei.
Nu e cazul unor parinti care NU au vrut sa-i boteze.
Deci, daca parintii au vrut cu ardoare sa-i boteze dar n-au putut, ei pot fi considerati botezati cu Botezul Dorintei.
Sunt botezati Nu nebotezati.
Citat:
Dacă cei ce trăiesc în stare de necurăție sunt tratați precum cei căsătoriți, atunci pentru ce să se mai căsătorească oamenii ?
Parintele Cleopa nu sustinea ca curvarii sau criminalii sa fie considerati botezati cu Botezul Dorintei.
Nimeni nu a sustinut asta. Nici eu.

Vorbesc despre bebelusi inocenti. Acei bebelusi despre care Arhimandritul Cleopa spunea ca pot fi considerati botezati.
Reply With Quote