View Single Post
Vechi 21.08.2010, 20:59:47
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Si daca tot veni vorba de nasteri si de maternitati, dupa cum se tot arata in ultima perioada aceasta situatie fara perdea, sa amintesc si eu cateva despre propria nastere.
Pe langa faptul ca la noi este un lux sa asiste doctorul la nastere, atunci cand o face, dupa cum s-a intamplat la mine si in acelasi salon cand doctorul care ma chiureta * pentru ca nu mi se dezlipea placenta *, cu o mana facea acest lucru iar cu alta manca un covrig. Apoi, la o mamica din acelasi salon caruia nu i se mai rupea apa, a intrat doctorul si i-a provocat mecanic ruperea acesteia, dar nu mai avea in cealalta mana un covrig, ci tigara aprinsa.
Apoi, pe fiul meu l-a tinut la salonul de prematuri si-l hraneau prin gavaj cate 10 ml de lapte, desi era sanatos si cantarea 3000 de grame, nascut la termen. Tipa continuu de foame, aceasta cantitate sa da unui prematur de 1000 de grame, nu-mi permiteau sa-l hranesc eu, ori sa-i mareasca doza de lapte.
Ce sa mai spun de aroganta si sila cu care esti tratat ca pacient, de parca ar sterge pe jos cu tine fiindca la acest nivel de situezi atata timp cat ai nevoie de serviciile lor.
Ca sa te externezi din spital trebuie sa dai spaga, chiar daca acesta este aglomerat, te exaspereaza cu sederea in spital pana ce le platesti ca sa pleci acasa, si nu putin.
Femeia de serviciu nu-ti schimba camasa de noapte, de fapt cea de spital, pana ce nu o platesti, si nu o data, ci in fiecare dimineata in care trebuie sa-ti schimbe aceasta, altfel risti sa stai cu ea creponata de laptele care se scurge cu furie pe aceasta, atata timp cat pruncul nu-ti este dat la piept, decat inainte de externare.Nu ai voie cu camasa de acasa, cica nu este sterila.
Cel mai grav lucru a fost ca pe holul unde se afla salonul cu nounascutii prematuri se fuma atat de tare incat taiai fumul cu cutitul, cum se spune, iar usa salonului lor era deschisa, cica pentru aerisire. Fumau doctorii si asistentele, iar tu ca pacient netrebnic care te-ai nascut in Romania, nu ai dreptul sa protestezi in vre-un fel.
Nu mai spun de infectia cu care am plecat acasa, de atele neextrase in totalitate si toate cele care le-am rezolvat, pana la urma, singura, asa cum numai romanul stie sa se descurce.
Intr-o zi m-am dus cu copilul la urgente cu cotul mainii dislocat, acesta avea in jur de 2 anisori, il durea cumplit si plangea de cate ori il atingea, iar un doctor cu parul alb a tipat la mine ca aceia nu este mana de urgente, dandu-ma afara din cabinet...cand am venit ulterior la alt doctor s-a speriat cum de am inraznit sa mai astept catusi de putin....nu trebuia decat intoarsa mana cu forta si atat , altfel dadea in complicatii grave. Imbecilul !
MI-E SILA, CE MAI !
MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA SUNTEM SANATOSI !

Last edited by ory; 21.08.2010 at 21:04:29.
Reply With Quote