Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2010, 20:59:47
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Si daca tot veni vorba de nasteri si de maternitati, dupa cum se tot arata in ultima perioada aceasta situatie fara perdea, sa amintesc si eu cateva despre propria nastere.
Pe langa faptul ca la noi este un lux sa asiste doctorul la nastere, atunci cand o face, dupa cum s-a intamplat la mine si in acelasi salon cand doctorul care ma chiureta * pentru ca nu mi se dezlipea placenta *, cu o mana facea acest lucru iar cu alta manca un covrig. Apoi, la o mamica din acelasi salon caruia nu i se mai rupea apa, a intrat doctorul si i-a provocat mecanic ruperea acesteia, dar nu mai avea in cealalta mana un covrig, ci tigara aprinsa.
Apoi, pe fiul meu l-a tinut la salonul de prematuri si-l hraneau prin gavaj cate 10 ml de lapte, desi era sanatos si cantarea 3000 de grame, nascut la termen. Tipa continuu de foame, aceasta cantitate sa da unui prematur de 1000 de grame, nu-mi permiteau sa-l hranesc eu, ori sa-i mareasca doza de lapte.
Ce sa mai spun de aroganta si sila cu care esti tratat ca pacient, de parca ar sterge pe jos cu tine fiindca la acest nivel de situezi atata timp cat ai nevoie de serviciile lor.
Ca sa te externezi din spital trebuie sa dai spaga, chiar daca acesta este aglomerat, te exaspereaza cu sederea in spital pana ce le platesti ca sa pleci acasa, si nu putin.
Femeia de serviciu nu-ti schimba camasa de noapte, de fapt cea de spital, pana ce nu o platesti, si nu o data, ci in fiecare dimineata in care trebuie sa-ti schimbe aceasta, altfel risti sa stai cu ea creponata de laptele care se scurge cu furie pe aceasta, atata timp cat pruncul nu-ti este dat la piept, decat inainte de externare.Nu ai voie cu camasa de acasa, cica nu este sterila.
Cel mai grav lucru a fost ca pe holul unde se afla salonul cu nounascutii prematuri se fuma atat de tare incat taiai fumul cu cutitul, cum se spune, iar usa salonului lor era deschisa, cica pentru aerisire. Fumau doctorii si asistentele, iar tu ca pacient netrebnic care te-ai nascut in Romania, nu ai dreptul sa protestezi in vre-un fel.
Nu mai spun de infectia cu care am plecat acasa, de atele neextrase in totalitate si toate cele care le-am rezolvat, pana la urma, singura, asa cum numai romanul stie sa se descurce.
Intr-o zi m-am dus cu copilul la urgente cu cotul mainii dislocat, acesta avea in jur de 2 anisori, il durea cumplit si plangea de cate ori il atingea, iar un doctor cu parul alb a tipat la mine ca aceia nu este mana de urgente, dandu-ma afara din cabinet...cand am venit ulterior la alt doctor s-a speriat cum de am inraznit sa mai astept catusi de putin....nu trebuia decat intoarsa mana cu forta si atat , altfel dadea in complicatii grave. Imbecilul !
MI-E SILA, CE MAI !
MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA SUNTEM SANATOSI !

Last edited by ory; 21.08.2010 at 21:04:29.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 21:05:16
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Există două Românii, așa cum există două Biserici: una luptătoare și una triumfătoare. România triumfătoare sunt toți oamenii buni care s-au străduit de-a lungul veacului pentru această țară; România triumfătoare este o realitate veșnică, fiindcă dreptatea, binele este nemuritor.

România luptătoare suntem noi cei ce trăim în prezent. Poate vom ajunge foarte puțini, covârșiți de oamenii care distrug această țară și de minoritari dornici să-și însușească ce nu le aparține, dar asta nu înseamnă că lupta noastră e fără folos. În final, răul oricum va fi învins așa că ceea ce trebuie să facem noi e să ne împlinim datoria față de țară și de Dumnezeu, față de oamenii buni din acest popor care au trăit și încă mai trăiesc pe aceste meleaguri.

A fugi din calea greutăților arată pe de o parte dorința meschină de confort personal, pe de altă parte lipsa perspectivei parusice, lipsa credinței în veșnicie și în victoria binelui.

Din alt punct de vedere, nu cred că cineva care-și părăsește țara își poate găsi pacea necesară unei vieți spirituale. Sunt convins că-și poate găsi o pace a confortului lumesc, caracterizată de adormirea conștiinței și odihnă trupească, dar pentru cel ce vrea să-și curețe sufletul prin rugăciune și pocăință este necesar să trăiască pe pământul în care s-a născut.
Vechi 21.08.2010, 21:09:36
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Mda !... " dorinta meschina de confort personal "...mai scutiti-ma de teorii pompoase, pune-te domnule Traditie si naste dumneata intr-un spital din Romania, ori pune-te si plangi pe la usile lor dupa sufletelul pruncului tau pierdut * Doamne fereste ! ) si pe urma sa te auzim cat de bun esti la teorii ! ! !
Caci mi-e sila si de teorii inchipuite....
Eu am confort in Romania, dar celelalte sunt mult prea grave si de sufocante, ca sa mai aiba valoare acest confort. Dar stiu ca sunt tari in care este mult mai rau, asa ca incerc, cumva, in sinea mea sa nu cartesc intr-atat . Multumim Lui Dumnezeu si pentru atat ! Ce sa mai spun ! ? Asta e ! Scuza-mi iesirea !

Last edited by ory; 21.08.2010 at 21:17:48.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 21:27:56
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Există două Românii, așa cum există două Biserici: una luptătoare și una triumfătoare. România triumfătoare sunt toți oamenii buni care s-au străduit de-a lungul veacului pentru această țară; România triumfătoare este o realitate veșnică, fiindcă dreptatea, binele este nemuritor.

România luptătoare suntem noi cei ce trăim în prezent. Poate vom ajunge foarte puțini, covârșiți de oamenii care distrug această țară și de minoritari dornici să-și însușească ce nu le aparține, dar asta nu înseamnă că lupta noastră e fără folos. În final, răul oricum va fi învins așa că ceea ce trebuie să facem noi e să ne împlinim datoria față de țară și de Dumnezeu, față de oamenii buni din acest popor care au trăit și încă mai trăiesc pe aceste meleaguri.

A fugi din calea greutăților arată pe de o parte dorința meschină de confort personal, pe de altă parte lipsa perspectivei parusice, lipsa credinței în veșnicie și în victoria binelui.

Din alt punct de vedere, nu cred că cineva care-și părăsește țara își poate găsi pacea necesară unei vieți spirituale. Sunt convins că-și poate găsi o pace a confortului lumesc, caracterizată de adormirea conștiinței și odihnă trupească, dar pentru cel ce vrea să-și curețe sufletul prin rugăciune și pocăință este necesar să trăiască pe pământul în care s-a născut.
Din cine e contituita aceasta Romanie luptatoare, si cum lupta ea...dar concret?

Eu tin minte si acum cum stateau romanii luptatori in niste autobuze prafuite, si ranjeau cu niste steaguri portocalii in mana, si toate astea pentru dorinta meschina a conforului personal, materializat in niste stcile de ulei, sau o bancnota cu doua zerouri....ori mie asta nu imi sugereaza lupta, ci doar confuzie.

Da, normal... e frumos sa ne spunem fiecare ca ce facem noi...e idealul, si ca mai mai ca ajungem martiri, dar a sta pe un teritoriu si a plange dupa 25% din salariu, fix din aceeasi dorinta meschina pentru confortul personal...nu inseamna nicio lupta.

Daca romanii ar lupta, acei oameni de la conducere nu ar mai fi fost acolo, din primul an...ori ei sunt acolo, tocmai pentru ca nu se lupta, romanii nu stiu ce vor, nu simt ce e bine, si ce e rau...si sunt confuzi.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 21:32:23
eduardd
Guest

Implicit

Andrei,
acestea toate le stiu. Sunt constienta (si-mi asum slabiciunea/oboseala/ tristetea pe care o simt in acest moment) ca exista doua Biserici. Una luptatoare si una triumfatoare. Lupta este "arma" cu care putem Triumfa (adica sa castigam Raiul). Nu exista Victorie fara lupta..decat numai capitularea dusmanului..

Vezi tu frate drag, "instrainarea" aceasta pe care o simt (desi sunt inca in tara) vine tocmai din Biserica. Dumnezeu sa ma ierte!
De ce vorbesc astfel? Pentru ca doare..doare cand apelezi la stareta unei manastiri sa primeasca pentru cateva zile un om bolnav de cancer (metastaze) ce vrea sa-si pregateasca sufletul ptr calatoria vesnica si esti refuzat ca nu sunt locuri decat pentru grupuri de vizitatori. Doare cand ti se spune in fata ca nu pot pierde un grup la cazare pentru o singura persoana ce ocupa o chilie intreaga. Chiar daca aceasta persoana mai are putin de trait..

In lume e vai si amar..in Biserica nu mai avem loc..unde sa te duci Andrei? Unde?
In sfarsit..nu mai are rost sa continui.. Dumnezeu si Maicuta Domnului sa ma ierte daca prin mesajele (strigatele mele de ajutor ) smintesc pe cineva.
Iertati-ma!

Last edited by eduardd; 21.08.2010 at 21:38:14.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 21:49:10
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Unde sa te duci, Jenica ? ! In chilia sufletului tau, de acolo nu te poate izgoni nimeni, din visul si speranta ca frumosul si autenticul poate salaslui mai cu precadere acolo, decat in mijlocul unor ziduri stapanite de oameni.
Mergi la biserica resemnata de faptul ca ea insasi inseamna credinta si Dumnezeu, nu si atitudinea preotului care gandeste intr-un fel sau altul, dupa cum il duce mintea si caracterul.
Oameni sunt peste tot, doar oameni, fie ei cu straie stralucitoare sau jerpelite, fie ei cu crucea in mana sau nu, suntem doar oameni iar strigatul nostru de ajutor nu este auzit decat de constiinta si de adevaratul Dumnezeu care se afla in fiecare zambet neinteresant, pierdut parca fara rost.
Pe mine nu m-au dezamagit niciodata zidurile bisericii, nici preotii ei, ci doar niste oameni care au simtit si au lucrat ca atare, cu frumusete si egoism in aceiasi masura, confundandu-le adesea intr-un amalgam de cuvinte pioase.
Imi amintesc de Patriarhul nostru cu cata ipocrizie a luat cuvantul fata de durerea si pasul fratelui sau amarat caruia ii luase si bucatica lui neinsemnata de pamant, asternand-o peste altele hectare pe care le detine si nu le mai stie la numar si peste mormanul de bani cu care este inconjurat : " fratele meu este posedat de duhul invidiei si asta este pacat ! "
Incredibil ! Absolut incredibil ! Nici nu vreau sa ma gandesc cum disting astfel de oameni intunericul de lumina, fiindca este no comment !, pentru neputinta noastra omeneasca si atat de trecatoare.

Last edited by ory; 21.08.2010 at 21:54:34.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 22:17:50
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Din cine e contituita aceasta Romanie luptatoare, si cum lupta ea...dar concret?

Eu tin minte si acum cum stateau romanii luptatori in niste autobuze prafuite, si ranjeau cu niste steaguri portocalii in mana, si toate astea pentru dorinta meschina a conforului personal, materializat in niste stcile de ulei, sau o bancnota cu doua zerouri....ori mie asta nu imi sugereaza lupta, ci doar confuzie.

Da, normal... e frumos sa ne spunem fiecare ca ce facem noi...e idealul, si ca mai mai ca ajungem martiri, dar a sta pe un teritoriu si a plange dupa 25% din salariu, fix din aceeasi dorinta meschina pentru confortul personal...nu inseamna nicio lupta.

Daca romanii ar lupta, acei oameni de la conducere nu ar mai fi fost acolo, din primul an...ori ei sunt acolo, tocmai pentru ca nu se lupta, romanii nu stiu ce vor, nu simt ce e bine, si ce e rau...si sunt confuzi.
România luptătoare e constituită din cei care, puțini sau mulți, aleg să trăiască corect în această țară. Nu trebuie să fii un erou sau geniu, e suficient să nu pleci. Chiar dacă acești oameni sunt foarte puțini, chiar dacă, teoretic, ai fi ultimul, efortul tău are rod, pentru că România dăinuiește prin oamenii care cred în ea.

Faptul că ceilalți fac răul nu înseamnă că trebuie să fugi ci dimpotrivă, să rămâi. Dar asta corespunde unei viziuni a vieții care din păcate nu caracterizează pe cei mai mulți. Sunt două feluri de a privi viața de acum: ca un bun de consum sau ca un sacrificiu pentru o idee. Cei mai mulți oameni nu reușesc să se înalțe la nivelul idealurilor; presați de grijile cotidiene și de ambițiile mărunte pentru lucruri și situații trecătoare ei duc o viață egoistă care nu se materializeazăîn ceva durabil,veșnic. Al doilea fel de a privi viața este de a crede și a te sacrifica pentru o idee nobilă, fie ea religioasă sau socială.

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Andrei,
acestea toate le stiu. Sunt constienta (si-mi asum slabiciunea/oboseala/ tristetea pe care o simt in acest moment) ca exista doua Biserici. Una luptatoare si una triumfatoare. Lupta este "arma" cu care putem Triumfa (adica sa castigam Raiul). Nu exista Victorie fara lupta..decat numai capitularea dusmanului..

Vezi tu frate drag, "instrainarea" aceasta pe care o simt (desi sunt inca in tara) vine tocmai din Biserica. Dumnezeu sa ma ierte!
De ce vorbesc astfel? Pentru ca doare..doare cand apelezi la stareta unei manastiri sa primeasca pentru cateva zile un om bolnav de cancer (metastaze) ce vrea sa-si pregateasca sufletul ptr calatoria vesnica si esti refuzat ca nu sunt locuri decat pentru grupuri de vizitatori. Doare cand ti se spune in fata ca nu pot pierde un grup la cazare pentru o singura persoana ce ocupa o chilie intreaga. Chiar daca aceasta persoana mai are putin de trait..

In lume e vai si amar..in Biserica nu mai avem loc..unde sa te duci Andrei? Unde?
In sfarsit..nu mai are rost sa continui.. Dumnezeu si Maicuta Domnului sa ma ierte daca prin mesajele (strigatele mele de ajutor ) smintesc pe cineva.
Iertati-ma!
Te înțeleg, dar dacă oamenii Bisericii se comportă așa înseamnă că nu fac parte cu adevărat din Biserică, că sunt uscături pentru care nu trebuie să ne întristăm și care nu trebuie să ne abată din drumul nostru.
Vechi 21.08.2010, 23:06:27
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Un teolog spunea ca nu e pacat neaparat ce faci, ci cum o faci. Sa luam un exemplu: Daca cineva face o fapta de milostenie s-ar putea sa fie pacat daca facut-o ostentativ ca sa il/o vada altii si a fi laudat/a. E o fapta buna daca o face din dragoste. Asa ca depinde de la caz la caz. Cel mai bine stie cel/cea care vrea sa emigreaze daca e pacat sau nu.
Un raspun scurt , dar intelept si mai ales de bun simt !Sfantul Sinod a hotarat in anul 2009 ca prima duminica dupa Praznicul Adormirii Maicii Domnului , in toate Bisericile si Manastirile in timpul Sfintei Liturghii sa se inalte rugaciuni de multumire , de cerere si ajutor , de calatorie si buna intelegere pentru toti romanii care locuiesc , lucreaza sau studiaza in strainatate . 22 AUGUST : " DUMINICA MIGRANTILOR ROMANI " - La multi ani cu bucurii , sanatate , liniste sufleteasca , spor duhovnicesc , si nu uitati ca va iubim , pentru ca sunteti ai nostri !
Vechi 21.08.2010, 23:30:23
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
... atatea taxe smulse pe nedrept...
Atatea taxe pe nedrept?!? Stai, Ory ca este doar inceputul! Intrarea in UE a adus aceste taxe si tot ce mai urmeaza, adica cipul din buletin si pasaport. De acum orice om va fi inregistrat de la nastere cu adresa la care s-a nascut si cu toate mutarile permanente sau flotante; vor sti cati bani ai castigat, pe ce i-ai cheltuit, cand si unde.
Romania a trecut rapid la acest sistem, care in alte tari exista de mai multe decenii.
Singura "dreptate" in ce priveste taxele este aceea ca trebuie mai multi bani in caseria statului. Acum 5-6 ani au solicitat idei din partea populatiei pentru noi taxe! Contra unui premiu, se intelege.
Tineti minte un lucru: in Romania inca exista libertate. Daca s-ar incuraja initiativ privata, multe s-ar indrepta.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 23:40:19
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Unde sa te duci, Jenica ? ! In chilia sufletului tau, de acolo nu te poate izgoni nimeni, din visul si speranta ca frumosul si autenticul poate salaslui mai cu precadere acolo, decat in mijlocul unor ziduri stapanite de oameni.
Bine spus !
Eu am observat ca exista o suma de raspandaci ai plecari si dispretului fata de neamul si tara date de Dumnezeu fiecaruia..Eu nu inteleg ce cauta aceste persoane aici, dat fiind faptul cunoscut ca noi ortodocsii suntem ultimii dezertori ai neamului ?
Reply With Quote
Răspunde

Tags
emigrare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Incinerarea este un pacat? rainer_ligia Eutanasia 108 06.03.2013 20:01:52
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01