View Single Post
Vechi 22.08.2010, 09:29:00
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Vrei-nu vrei, acesta este mesajul pe care-l transmiți. Când îi aprinzi o candelă, când îți faci cruce, când o pupi, când te înclini înaintea ei, de fapt te închini icoanei chiar dacă zici că în mintea ta tu te închini înaintea lui Dumnezeu. Închinarea "în duh și adevăr" exclude intermediarii din lemn, aur, argint, sticlă ori ipsos.
.
Rolul rugaciunii este altul nu cel de a transmite altui om ceva. ce intelege altcineva atunci cand un semen de al lui se roaga asta e altceva. Eu nu cred ca cineva care se roaga transmite mesaje altor oameni. Dar daca unii oameni inteleg mesaje de genul: uite la ala se roaga la lemn, aur, sticla si ipsos, eu zic ca diavolul il zgandere rau de tot.
Eu cand ma rog nu zic: acu ma inchin la Dumnezeu. Eu cand ma rog zic: Doamne ajuta-ma, sau Tatal nostru si mintea si sufletul imi este la Dumnezeu. Nu zic: icoana pune cuvant bun la Dumnezeu, sau ipsosule pe care sta icoana spune-i lui Dumnezeu despre mine, ca sa fie intermediari. Cam simplista gandirea aici nu credeti?
Reply With Quote