Era o simplă analogie. Precum au vacile au o foarte mare legătură cu baletul, așa și coeficientul de inteligență cu religiozitatea.
Coeficientul de inteligență se calculează ținându-se seamă de vârsta biologică, vârsta psihologică, "cognitivă" etc. (ceea ce ar trebui să șă fie, să știe etc. individul la o anumită vârstă biologică), dar și în funcție de condițiile culturale, geografice etc. în care trăiește individul. Altfel spus, cu ce este mai inteligent un băiat de oraș ca mine, care știu să caut pe net și care am uneori depresii, decât un băiat de la țară care știe să mâne vacile, să crape lemne, să relaționeze pozitiv cu cei din jur și să nu ajungă la depresii?
Așa trebuie gândită problema: stabilirea coeficientului de inteligență este ceva relativ. Cercetează și conținutul testelor aplicate pentru identificarea coeficientului de inteligență și bănuiesc că o să-mi dai dreptate.
Oameni dotați intelectual și credincioși sunt destui: Blaise Pascal, Lord Kelvin, David Brewster, John Herschel, James Simpson, Louis Pasteur, Joseph Henry, William Ramsay, Michael Faraday, Humphrey Davy, Louis Pasteur, Isaac Newton, Francis Bacon, Joseph Henry, Carolus Linnaeus, William Herschel, Charles Babbage, Johann Kepler, Samuel F.B.Morse, Isaac Newton, Ambrose Fleming etc.
|