Citat:
Īn prealabil postat de eugenb
GRESITI, daca insinuati ca eu as fi acea persoana la care faceti referire. Ma bucur daca macar o data am fost de aceeasi parere. Folosul este de ambele parti, dupa cum consider eu, binenteles.
P.S. Pentru ca ati declarat ca activati in Techirghiol inseamna ca nu v-ar fi atat de greu ca sa faceti o plimbare la Manastirea Dervent (este in judetul in care locuiti) si puteti cere explicatii in legatura cu textul "Sfintei Scripturi" de care va tot spun eu ( www.dervent.ro/biblia.php).
|
Recitind, mi-am dat seama ca am numit persoana, pe cineva care nu este si astfel se poate intelege cu totul altceva in contextul istoriei noastre. Nu ma refeream, nicicum la vreo persoana in sensul strict al cuvantului ci in sensul larg de individ (nu neaparat dintre oameni, pentru ca nu mi-a venit in minte un sinonim la persoana, care sa poata exprima corect pe cel la care ma refeream). Nu ma intereseaza deloc de acei "baieti" cu ochi albastri si grade argintii pe umar ce-ti bateau in usa (de la dormitor, nu de la intrare) daca vecina daduse un telefon ca parca din apartamentul tau se aude muzica "straina". Ma refeream la duhul razvratirii (pe care l-au simtit si alti colegi de pe forum), care este fiul al duhului mandriei, frate cu duhul slavei desarte si tata incestuos al duhului maniei. Dumneavoastra nu puteti fi acea "persoana", sunt sigur de asta, si nici nu este aici locul de a face "dizertatii" pe teme de ispitire sau posedare. Ma intriga doar faptul ca, o un om ca dumneavoastra, cu un grad de inteligenta, as spune deosebit, si cu o traire in Biserica (din ce marturisiti ca ati experientat de-a lungul vietii) nu simtiti "duhoarea" si nu auziti in urechea duhovniceasca chicoteala acestui duh!
Nu sunt dogmatist "universitar"?... stiu; nu sunt la inaltimea avvei Antonie?... si asta o simt zi de zi; dar va rog sa nu mai indrazniti sa-mi dati lectii despre cum trebuie sa ridic mainile la Sfanta Liturghie pentru a invoca Duhul Sfant (asta este preotia ce Hristos mi-a daruit), decat daca sunteti episcop. Daca sunteti episcop, va rog sa-mi trimite-ti un mesaj privat pentru ca sa-mi fac pocainta si canonul spre a nu ramane in starea de a fi vorbit de rau pe alesul Domnului. Daca nu sunteti, temperati-va si spovediti-va cat mai repede, caci pentru astfel de atitudini (chiar pe forum, asa pe nevazute) multi s-au indracit si asta nu pentru ca as fi eu vreun sfant in viata, vai mine cate pacate mai am inca!, ci pentru preotie.
Domnul sa ne lumineze pe toti cu lumina Invierii Sale!