View Single Post
Vechi 23.08.2010, 11:13:56
eugenb's Avatar
eugenb eugenb is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Trimite un mesaj prin MSN pentru eugenb Trimite un mesaj prin Yahoo pentru eugenb
Implicit Nu ati inteles ce am dorit sa va transmit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
As vrea sa incep prin a va multumi de mii de ori, ca mi-ai atras atentia asupra acestei noi editii modificate a bibliei. Nu am stiut de ea, eu folosindu-ma de cea de acasa, tiparita sub indrumarea PF Teoctist si cu aprobarea Sfantului Sinod.
Acum, cu ajutorul dumneavoastra am descoperit chiar aici pe site-ul Crestin-ortodox biblia in noua traducere si adaptare si intr-adevar nu e vorba despre o reeditare a bibliei, ci de o noua rastalmacire.
Cum insa editia mai veche mi se pare cat se poate de inspirata si clara, o voi folosi in continuare pe aceasta, indiferent de concluzii sugerate mai sus privind nefolosirii noii editii.
Va marturisesc: sunt socata!
Din cate am observat chiar si aceasta traducere este "veche", adica nu este versiunea din anul 2001, ultima traducere si cea mai completa de pana acum dupa mine, binenteles.
Daca ati fi citit cu mai multa atentie traducerea lui Anania (IPS Bartolomeu Amania, Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului) cu ADNOTARILE si EXPLICATIILE la aceasta traducere (www.dervent.ro/biblia.php), ati fi inteles de ce Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a ales sa o recunoasca ca "Sfanta Scriptura" in anul 2001 (an in care s-au sarbatorit o "editie jubiliara a Sfantului Sinod" (asa cum de altfel sta scris in pagina de titlu. Faptul ca unul sau altul dintre Preotii BOR alege sa predice "Sfanta Scriptura" fara sa tina seama de "sfatul" Patriarhului Roman, din simplu motiv ca este ... atins de pacatul "lenii" nu este o scuza pentru acel Preot, dimpotriva. In anul 2001 era insa Patriarhul ... Teoctist, care nu "adormise", deci nu era PF Parinte Daniel ca Patriarh al Romaniei (era doar Mitropolit al Moldovei si Bucovinei) care este "hulit" acum de unele fete bisericesti, care se pare au fost atinse de pacatul "invidiei", pentru ca nu a fost "ales" Patriarh ... el sau cel pe care il doreau. Daca intrati pe site -ul "www.dervent.ro/biblia.php" si apoi pe "Precuvantare" veti citi ca este scrisa de ... "adormitul" Teoctist.

Cel care GRESESTE in cazul acesta este dupa mine binenteles, domnul Preot Gheorghe (daca acesta este numele lui adevarat), nu eu. Eu doar am solicitat si solicit in continuare ca atata vreme cat posteaza sub pseudonumele "PreotGheorghe" (si apartine de Biserica Ortodoxa Romana) sa faca bine si sa respecte "sfaturile Bisericii Ortodoxe Romane" si sa numai faca "popularizare" Sfintei Scripturi intr-un mod in care nu face cinste Bisericii Ortodoxe Romane, pe care sustine ca ar respecta-o. Imi pare rau, dar modul cum se comporta pe acest Forum imi aduce aminte de ... Cornilescu, care a ales sa traduca "Sfanta Scriptura" intr-un mod care nu a fost bine primit de B.O.R. si atunci el a inteles sa "renunte la "Botezul ortodox roman" si a "fugit" la cei care ii solicitasera traducerea (este vorba de "protestantii"). Se pare ca aceasta cale va urma si acest "Preot", din pacate. Faptul ca exista inca o "fractiune" acceptata cu foarte mare greutate in Biserica Ortodoxa Romana (din cauza marii bunavointe a Patriarhului Roman), atata vreme cat te afli in Public, nu poti poti sa ignori ceea ce Sfantul Sinod si Patriarhul Romaniei te "sfatuieste" sa faci. In concluzie, acest "Preot" GRESESTE foarte tare cand, desi i s-a atras atentia ca nu procedeaza bine ... persista in GRESEALA. Imi pare rau, continua sa procedeze intr-un mod GRESIT si datoria noastra este de ai atrage atentia cand GRESESTE. Are cine sa-l ... PEDEPSEASCA, asa ca nu pe mine trebuie sa ma analizati ci pe cel care a provocat aceasta discutie. Pacatul celui care este Preot este cu mult mai mare decat al celui pe care trebuie sa-l "conduca" spre Dumnezeu, dar se pare ca acest Preot a uitat, din pacate. Tinereatea lui, se pare ca il face sa greseasca, dar cu ajutor poate sa se corecteze de buna seama.

[ NT ] Noul Testament
[ Rm ] Epistola către Romani
[ Cap. 5 ] Roadele îndreptățirii prin credință. Adam și Hristos.

15 Dar cu greșala nu e așa cum e cu harul; că dacă cei mulți au murit prin greșala unuia, cu mult mai mult harul lui Dumnezeu și darul Lui au prisosit asupra celor mulți prin harul unui singur Om, Iisus Hristos <<f>>.
In 1:16 Ef 1:6
16 Și ce aduce darul nu seamănă cu ce a adus acel unul care a păcătuit; căci judecata de după unul duce la osândire, dar harul de după multe greșale duce la îndreptățire.
17 Că dacă prin greșala unuia moartea a domnit printr'unul, cu mult mai mult cei ce primesc prisosința harului și a darului dreptății vor domni în viață prin unul Iisus Hristos.
2Tim 2:12 Ap 1:6 Ap 22:5
18 Prin urmare, așa cum din greșala unuia a venit peste toți oamenii osânda, tot astfel prin fapta de dreptate a Unuia, peste toți oamenii a venit îndreptățirea care dă viață;
1Co 15:22
------------------------------------------------------
<<f>> Paralela Adam-Hristos devine pregnantă: dacă neascultarea lui Adam le-a adus oamenilor moartea, ascultarea lui Hristos față de Tatăl și a fiecăruia față de Hristos le aduce Viața.
(www.dervent.ro/biblia.php)

Singur doar Dumnezeu este fara de greseala
VT - Ir 2:5
5 Acestea zice Domnul:
Ce greșală au aflat în Mine părinții voștri
de s'au îndepărtat de Mine
și s'au luat după deșertăciuni
și s'au făcut netrebnici?;
Mi 6:3-4
(www.dervent.ro/biblia.php - concordanta biblica)
Reply With Quote