View Single Post
Vechi 23.08.2010, 16:01:48
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
De unde stii ca sunt lipsiti de mantuire?
Deci practic Dumnezeu este iubire si adevar si viata. Dar daca tu copile ai avut ghinionul sa mori inainte sa te botezi, asta e? Birocratie si la cel mai inalt nivel! Curat parol! Uneori ma mir si eu de unde le scoateti...

Chiar daca ar fi sa o luam babeste Iisus spune ca El spala (ridica) pacatele lumii, deci cei pacatosi (ca mine) cred in El si se roaga si poate intr-o zi totul se va ierta si vom merge si noi la Dumnezeu. Dar daca El poate spala pacatele mele (urate) si sa ma lase in Imparatia Lui, oare nu va lasa un copil de 2 zile care nici macar nu are pacate (nici macar nu vede inca) decat cel stramosesc? Voi chiar credeti ca stiti cum masoara Dumnezeu??
Aduceti citate eventual care ar conduce la o astfel de interepretare a lucrurilor.
Unul dintre cele mai frumoase pasaje din Biblie, din punctul meu de vedere, este cel scris de Apostolul Pavel in Epistola catre Romani, capitolul 2:
"10. Dar mărire, cinste și pace oricui face binele: iudeului mai întâi, și elinului.
11. Căci nu este părtinire la Dumnezeu!
12. Câți, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor și pieri; iar câți au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecați.
13. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepți la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptați.
14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege,
15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără"
"24. "Căci numele lui Dumnezeu, din pricina voastră, este hulit între neamuri", precum este scris.
25. Căci tăierea împrejur folosește, dacă păzești legea; dacă însă ești călcător de lege, tăierea ta împrejur s-a făcut netăiere împrejur.
26. Deci dacă cel netăiat împrejur păzește hotărârile legii, netăierea lui împrejur nu va fi, oare, socotită ca tăiere împrejur?
27. Iar el - din fire netăiat împrejur, dar împlinitor al legii - nu te va judeca, oare, pe tine, care, prin litera legii și prin tăierea împrejur, ești călcător de lege?
28. Pentru că nu cel ce se arată pe din afară e iudeu, nici cea arătată pe dinafară în trup, este tăiere împrejur;
29. Ci este iudeu cel întru ascuns, iar tăierea împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în literă; a cărui laudă nu vine de la oameni, ci de la Dumnezeu."

Daca imi aduc aminte, prima parte 12-16, este Apostolul ce se citeste in Duminica Sfintilor Romani, a doua dupa Rusalii.
Mi se pare ca arata foarte clar ca mantuirea nu este doar a crestinilor.
Ci a celui care infaptuieste Legea. Chiar daca nici nu a auzit de Lege.
Mi se pare blasfemie sa se spuna ca acei prunci nu s-au mantuit in Legea lui Hristos.
Atunci Pavel este un mincinos ...

Last edited by Dumitru73; 23.08.2010 at 16:47:13.
Reply With Quote