Citat:
În prealabil postat de bairstow
52ZIZO tu gandesti deja protestant si de aceea nu primesti intrebarile.
|
nu v-ati exprimat clar, nu inteleg ce ati vrut sa spuneti
Citat:
Este clar ca temnicerul si-a botezat el si toata familia dupa ce a auzit Cuvantul lui Dumnezeu dar e clar ca se poate spune ca si cei care erau copii au fost botezati tocmai ca fiind un lucru foarte bun!
|
ati scris bine "se poate spune" = PROBABIL ca erau si copii printre cei botezati.
Citat:
Apoi sa imi arate acest vasinec unde in istorie nu a fost practicat botezul copiilor care apare din secolul 2!
|
Biblia nu este si istorie? Este scrisa inainte de secolul 2 si se botezau adultii in urma ascultarii Evangheliei si a marturisirii credintei lor. De ce nu o luati in considerare?
Citat:
iar daca biserica s-a ratacit nu inseamna ca Iisus nu a avut grija de biserica sa?
|
am citit in Biblie cum poporul lui Dumnezeu s-a ratacit pt faptul ca nu a dat ascultare lui Dumnezeu si de aceea a fost dus in robie. Nu inseamna ca Dumnezeu nu a avut grija de biserica Sa. E poporul ca a gresit si a suferit consecintele de care fusese deja avertizat inainte de a gresi.
Citat:
Repet si insist ca daca aceasta lucru se aseamana cu ideea ca nimeni nu s-a impotrivit schimbarii sabatului in tot crestinismul!
|
ati putea fi mai clar?
Citat:
Luati biblia si o interpretati omeneste uitand ca biserica este stalp al adevarului, uitand ca biserica a format Nt etc etc
|
nu generalizati. Cititi in N.T. Faptele Apostolilor capitolul 2 cum dupa ce se botezau la crestinism staruiau in invatatura apostolilor. De ce nu in cea a preotilor, unde erau preotii? Cum ziceti ca a format Biserica Noul Testament?
Citat:
Recomand ca Vasinec sa fie dat afara de aici daca mai spune cuvinte tampe ca nu stiu ce ortodocsi recunosc nu stiu ce.
|
Probabil daca acum stie ca va deranjeaza nu o sa mai spuna. Bine ar fi sa nu fie dat afara pt ca este singurul care raspunde cu Scriptura si mie imi este de folos. Deocamdata nu cunosc cartile Traditiei
Citat:
Apoi tu 52ZIZO dute la ei daca iti place Nt care ne spune ca loa sfarsit va venii apostazia si invatatorii falsi. Dute la ei sa-ti gadile urechea!
|
Da' cum vine treaba asta, mai sus ziceati ca biserica a format N.T. iar acum nu va mai place ce sta scris in N.T.??