Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 26.08.2010, 14:18:34
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
M-am exprimat eu gresit, painea si mustul sunt trupul si sangele Domnului pentru ca asa scrie in Biblie: "Luati si mancati, acesta ESTE trupul meu care se frange pentru voi... " etc. Inca nu a reusit nici un baptist sa desluseasca modul in care painea este trupul Domnului si mustul este sangele Lui, asa cum nici ortodocsii nu au reusit si nimeni altcineva, deci pentru toti ramane o Taina. Daca baptistii nu au nici o Taina inseamna ca ei au descifrat toate tainele deja, ceea ce nu este adevarat, nici ei nu stiu cum o paine se transforma in trupul Domnului sau cum Botezul reuseste sa spele pacatele. Toate acestea sunt taine si pentru ei, taine intelese doar de Dumnezeu si acceptate de noi prin credinta. "Fie tie dupa credinta ta!"
Te-ai exprimat extrem de corect, pentru că ei nu se împărtășesc cu trupul și sângele Domniului, pentru simplul motiv că la ritualurile lor pur și simplu nu există nici un fel de lucare nici a lui Hristos, nici a Duhului Sfânt, nici a unui preot cu preoție sacramentală.

Iar dacă baptiștii susțin că ei se împărtășesc cu trupul și sângele Domnului atunci, pe de o parte mint grosolan, iar pe de altă parte, săvârșesc idolatrie (fie că știu, fie că nu știu) confundând niște simple materii lumești cu sfântul trup și sfântul sânge ale Domnului și Dumnezeului Iisus Hristos !!