Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2010, 13:28:35
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
Păi ceipe care i-ai întrebat și normal că nu vor să își dea cu firma în cap !! Nu știu ce teorii ți-au băgat în cap baptiștii, însă adevărul despre ei este că ei nu au nici o sfânta taină a euharistiei; una este ca pâinea și mustul să reprezinte trupul și sângele Domnului și absolut cu totul altceva este ca pâinea și vinul să fie trupul și sângele Domnului așa cum se întâmplă în Biserica Ortodoxă prin lucrarea Duhului Sfânt și a preotului slujitor !!! Cu alte cuvinte, cina lor nu are nici cea mai mică posibilitate de a împărtăși trupul și sângele Domnului credincioșilor baptiști.
M-am exprimat eu gresit, painea si mustul sunt trupul si sangele Domnului pentru ca asa scrie in Biblie: "Luati si mancati, acesta ESTE trupul meu care se frange pentru voi... " etc. Inca nu a reusit nici un baptist sa desluseasca modul in care painea este trupul Domnului si mustul este sangele Lui, asa cum nici ortodocsii nu au reusit si nimeni altcineva, deci pentru toti ramane o Taina. Daca baptistii nu au nici o Taina inseamna ca ei au descifrat toate tainele deja, ceea ce nu este adevarat, nici ei nu stiu cum o paine se transforma in trupul Domnului sau cum Botezul reuseste sa spele pacatele. Toate acestea sunt taine si pentru ei, taine intelese doar de Dumnezeu si acceptate de noi prin credinta. "Fie tie dupa credinta ta!"
Vechi 26.08.2010, 13:50:48
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
M-am exprimat eu gresit, painea si mustul sunt trupul si sangele Domnului pentru ca asa scrie in Biblie: "Luati si mancati, acesta ESTE trupul meu care se frange pentru voi... " etc. Inca nu a reusit nici un baptist sa desluseasca modul in care painea este trupul Domnului si mustul este sangele Lui, asa cum nici ortodocsii nu au reusit si nimeni altcineva, deci pentru toti ramane o Taina. Daca baptistii nu au nici o Taina inseamna ca ei au descifrat toate tainele deja, ceea ce nu este adevarat, nici ei nu stiu cum o paine se transforma in trupul Domnului sau cum Botezul reuseste sa spele pacatele. Toate acestea sunt taine si pentru ei, taine intelese doar de Dumnezeu si acceptate de noi prin credinta. "Fie tie dupa credinta ta!"
Aș vrea totuși să știu din ce confesiune faci parte !
Vechi 26.08.2010, 13:59:32
Banned

Implicit

Citat:
Aș vrea totuși să știu din ce confesiune faci parte !
Din confesiunea Ortodoxa. Nu stiu cum se procedeaza ca sa apara in profilul meu.
Vechi 26.08.2010, 14:04:57
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Sfantul Petru isi are rostul sau acolo in Ceruri, nu pe pamant...Nu cred ca se amuza stiind ca are loctiitor aici pe pamant, fara sa fi fost intrebat !
Vechi 26.08.2010, 14:05:49
Banned

Implicit

Citat:
Din confesiunea Ortodoxa. Nu stiu cum se procedeaza ca sa apara in profilul meu.
Dacă pretinzi că faci parte nu din confesiune ortodoxă, căci nu există o asemenea confesiune, ci din Biserica Ortodoxă, atunci nu ar fi rău ca mai întâi să pui mâna și să studiezi temeinic Credința Ortodoxă, care este singura credință adevărată, și după aceea să îți mai permiți să faci afirmații contrare total Ortodoxiei.
Vechi 26.08.2010, 20:00:04
Banned

Implicit

Citat:
Dacă pretinzi că faci parte nu din confesiune ortodoxă, căci nu există o asemenea confesiune, ci din Biserica Ortodoxă, atunci nu ar fi rău ca mai întâi să pui mâna și să studiezi temeinic Credința Ortodoxă, care este singura credință adevărată, și după aceea să îți mai permiți să faci afirmații contrare total Ortodoxiei.
Pai daca nu exista o asemenea confesiune, trebuia sa intrebi din ce biserica fac parte, in loc sa ma judeci ca nu as fi ortodoxa. Dar cum ai judecat, ti-am raspuns pe masura judecatii tale.
Ortodox inseamna credinta/gandire adevarata/dreapta, ori tu nu ai competenta sa judeci credinta altuia, asta numai Domnul o poate face si apoi fiecaruia ii face dupa credinta Sa.
Vechi 26.08.2010, 14:18:34
Banned

Implicit

Citat:
Te-ai exprimat extrem de corect, pentru că ei nu se împărtășesc cu trupul și sângele Domniului, pentru simplul motiv că la ritualurile lor pur și simplu nu există nici un fel de lucare nici a lui Hristos, nici a Duhului Sfânt, nici a unui preot cu preoție sacramentală.

Iar dacă baptiștii susțin că ei se împărtășesc cu trupul și sângele Domnului atunci, pe de o parte mint grosolan, iar pe de altă parte, săvârșesc idolatrie (fie că știu, fie că nu știu) confundând niște simple materii lumești cu sfântul trup și sfântul sânge ale Domnului și Dumnezeului Iisus Hristos !!
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican