Citat:
În prealabil postat de claudiu.hcs
Ei bine, apreciez acest ton si cred ca incepem sa ne intelegem. Dumneavoastra vedeti ca sectantii s-au departat, dar nu realizati ca noi am ramas la ce am cunoscut si cultul dumneavoastra a adaugat diverse lucruri si s-au deplasat de Biblie. Asa credeau poate si fariseii si mai marii bisericii din timpul Domnului Isus, dar s-a dovedit a fi lucruri fara de folosi si care a denaturat adevarul.
Apostolul Pavel ne-a spus: Chiar daca un inger de lumina ar veni cu o alta evanghelie sa fie anatema.
|
Nu e tocmai asa.Eu consider ca si ortodocsi si sectari au ramas la o aceiasi Scriptura.
Degeaba se tot incearca pe aici dispute pe teme scripturistice,caci scriptura e aceiasi si o intelegem la fel toti. O interpretam diferit poate,dar cuvantul e unu singur.
Deci accept intreaga Scriptura de la prima la ultima litera,si e cartea de baza pt mine.
Doar ca,in plus fata de scriptura,fara a o contrazice,caci nu se putea contrazice pe Sine insusi ,Duhul lui Dumnezeu ,Mangaietorul,cel promis prin insusi cuvintele Scripturii,a mai dat si alte daruri oamenilor ,in afara de Scriptura.Si,tocmai,implinind-o pe aceasta.
Cel maimare dar au fost sfintii,care au si implinit cel mai bine cuvantul Scripturii.
Apoi,diferitelor comunitati crestine,li s-au dat treptat,diferite cunostinte,care dupa putin timp,s-au cristalizat in cateva dogme,prin care sa se calauzeasca si sa isi raspunda intrebarilor.
Dupa nici 2..3 sute de ani,poate si mai devreme,le regsim deja stranse in canoane sau scrieri.
Si sa nu uitam de ce oameni vorbim,martiri,cei care nu dezbateau ca noi intelesul pasajului din Apocalipsa,ci il aplicau efectiv,fiind urmariti ,vanati si omorati.
Acestor oameni Duhul le-a vorbit,si le-a spus toate cate trebuiau cunoscute,la fel cum le-a spus si prin Scriptura.Sunt acelasi gen de oameni,precum a fost ap Pavel,care au luptat pana la sange pentru mentinerea si raspandirea credintei.
Cine vrea sa se convinga sa vina sa guste,sa creada adica,ca nu vorbim de la noi,ci suntem doar martori ai acestei lucrari.