![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceea pe care au avut-o si martirii de care vorbiti. Sau veti pune intrebarea ce a mai fost auzita in Biblie: "Cine este aproapele meu"? Eu sunt aproapele dumneavoastra, acela pe care il numiti poate sectant sau mincinos, acela care n-am casa si dumneavoastra construiti cladiri mamut, acela care sufera de respingere in societate si dumneavoastra rasuciti cutitul in deznadejdea depresiei. Eu sunt acela caruia puteti sa-i vindecati ranile, nu sa-l numiti sectant. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Last edited by tricesimusquintus; 29.08.2010 at 19:50:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu va respect exact ca pe egalul si aproapele meu,indiferent ca sunteti adeptul unei miscari sectare. Si nu ma consider fericitul posesor al invataturii 'drept-credincioase' daca nu pot ajuta cu ea ,macar un gram,pe aproapele meu . Crestinismul e adevarta cale,iar ortodoxia este desavarsirea acestei cai . Caci ne indrepata atentia asupra greselilor si pacatelor proprii,si nu ale celorlalti. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-ar placea sa aveti macar curiozitatea sa cititi intreaga Apocalipsa literal asa cum cititi in cazul acesta si sa va formati o idee a ceea ce inseamna acest lucru. Apocalipsa este o carte scrisa in simboluri ce simbolizeaza niste principii drepte si mecanisme sfinte.
|
|
|||
|
|||
![]()
De regula discutiile pe aici mi se par sterile,ca se despica mult firul in 4.
Dar sa ajungi sa lipsesti atatia oameni ,de sfinti,de constiinta nemuririi sufletului,de rugaciunile pt morti,de parastase ,mi se pare un lucru grav,pentru care sectele sunt condamnabile. Din mici diferente si interpretari,au reusit sa creeze falii atat de mari ,incat sa desparta oamenii de ceea ce Duhul ne-a invatat si transmis,prin inaintasii nostrii,care au fost cu mult mai merituosi decat noi. Pacat ca atatia oameni ,sunt lipsiti de acest balsam de cunoasteri daruit de Duhul.Si pacat ca intra pe un forum ortodox,si nu isi dau seama in ce mina de aur au intrat. Cate suferinte vor trebui sa indure,pana sa regaseasca mangierea ceredintei adevarate? Cat de mult le-ar putea evita... Nu zic ca ,calea lor e condamnabila,ci doar imi pare rau ca nu pot cunoaste din comorile ortodoxiei. Ca raman la o intelegere incepatoare a lumii,si nu inainteaza spre intelesurile adanci ! Si ca nu pot sa vada ca la capatul drumului ii asteapta exact aceeasi Evanghelie care au iubit-o si pana acum.Nimic scos din ea,doar imbogatita cu intelesuri noi. |
|
|||
|
|||
![]()
Ei bine, apreciez acest ton si cred ca incepem sa ne intelegem. Dumneavoastra vedeti ca sectantii s-au departat, dar nu realizati ca noi am ramas la ce am cunoscut si cultul dumneavoastra a adaugat diverse lucruri si s-au deplasat de Biblie. Asa credeau poate si fariseii si mai marii bisericii din timpul Domnului Isus, dar s-a dovedit a fi lucruri fara de folosi si care a denaturat adevarul.
Apostolul Pavel ne-a spus: Chiar daca un inger de lumina ar veni cu o alta evanghelie sa fie anatema. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Degeaba se tot incearca pe aici dispute pe teme scripturistice,caci scriptura e aceiasi si o intelegem la fel toti. O interpretam diferit poate,dar cuvantul e unu singur. Deci accept intreaga Scriptura de la prima la ultima litera,si e cartea de baza pt mine. Doar ca,in plus fata de scriptura,fara a o contrazice,caci nu se putea contrazice pe Sine insusi ,Duhul lui Dumnezeu ,Mangaietorul,cel promis prin insusi cuvintele Scripturii,a mai dat si alte daruri oamenilor ,in afara de Scriptura.Si,tocmai,implinind-o pe aceasta. Cel maimare dar au fost sfintii,care au si implinit cel mai bine cuvantul Scripturii. Apoi,diferitelor comunitati crestine,li s-au dat treptat,diferite cunostinte,care dupa putin timp,s-au cristalizat in cateva dogme,prin care sa se calauzeasca si sa isi raspunda intrebarilor. Dupa nici 2..3 sute de ani,poate si mai devreme,le regsim deja stranse in canoane sau scrieri. Si sa nu uitam de ce oameni vorbim,martiri,cei care nu dezbateau ca noi intelesul pasajului din Apocalipsa,ci il aplicau efectiv,fiind urmariti ,vanati si omorati. Acestor oameni Duhul le-a vorbit,si le-a spus toate cate trebuiau cunoscute,la fel cum le-a spus si prin Scriptura.Sunt acelasi gen de oameni,precum a fost ap Pavel,care au luptat pana la sange pentru mentinerea si raspandirea credintei. Cine vrea sa se convinga sa vina sa guste,sa creada adica,ca nu vorbim de la noi,ci suntem doar martori ai acestei lucrari. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? | AlinB | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 23.01.2017 12:34:40 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" | nede_mar | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 18.01.2009 20:38:08 |
|