View Single Post
Vechi 31.08.2010, 09:39:30
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 52ZIZO Vezi mesajul

mi se pare ca de pe forumul acesta s-au ridicat impotriva mea multi de tot si nu doar mi-au zis ca aiurez ci m-au facut cu "ou si cu otet", mincinoasa, pacatoasa, eretica.. ca nu judec deloc, sectare...chioara...etc. Oare de ce?
Acest citat cu siguranta ca nu se referea la tine. Se referea la martorii mincinosi care se vor ridica. te-am atentionat la 24 si 25 care sunt impreuna.
24. I s-a descoperit Avvei ca exista un vindecator la oras si,
25. el a raspuns ca : va veni o vreme când vor înnebuni oameni, și dacă vor vedea pe unul nesmintit, se vor ridica împotriva lui, zicând: aiurezi – pentru că nu va fi ca ei.

Am vrut sa iti atrag atentia la invataturile mincionoase ale sectantilor. Te-am intrebat daca intelegi aici.
In legatura cu ce ziceai ca te-au facut cu ou si cu otet eu iarasi iti dau un citat din Patericul egiptean. Citeste aici:

``Spuneau unii despre avva Agathon că au venit unii la el, auzind că are duh al deosebirii, și vrând să-l încerce, i-au spus:
– Tu ești Agathon? Am auzit că ești curvar și îngâmfat.
– Da, așa e.
– Tu ești Agathon cel flecar și bârfitor?
– Eu sunt.
– Tu ești Agathon ereticul?
– Nu sunt eretic.
Și l-au întrebat: spune-ne, de ce ți-am zis atâtea, și le-ai primit, și cuvântul acesta nu l-ai răbdat? – Cu cele dintâi mă prihănesc singur, căci e spre binele sufletului meu; eretic înseamnă depărtarea de Dumnezeu, și nu vreau să mă îndepărtez de Dumnezeu.``

Toate cuvintele urate le-a acceptat desi nu era adevarat ca sa se prihaneasca singur doar cuvantul eretic nu.
Reply With Quote