Citat:
În prealabil postat de 52ZIZO
mi se pare ca de pe forumul acesta s-au ridicat impotriva mea multi de tot si nu doar mi-au zis ca aiurez ci m-au facut cu "ou si cu otet", mincinoasa, pacatoasa, eretica.. ca nu judec deloc, sectare...chioara...etc. Oare de ce?
|
Acest citat cu siguranta ca nu se referea la tine. Se referea la martorii mincinosi care se vor ridica. te-am atentionat la 24 si 25 care sunt impreuna.
24. I s-a descoperit Avvei ca exista un vindecator la oras si,
25. el a raspuns ca : va veni o vreme când vor înnebuni oameni, și dacă vor vedea pe unul nesmintit, se vor ridica împotriva lui, zicând: aiurezi – pentru că nu va fi ca ei.
Am vrut sa iti atrag atentia la invataturile mincionoase ale sectantilor. Te-am intrebat daca intelegi aici.
In legatura cu ce ziceai ca te-au facut cu ou si cu otet eu iarasi iti dau un citat din Patericul egiptean. Citeste aici:
``Spuneau unii despre avva Agathon că au venit unii la el, auzind că are duh al deosebirii, și vrând să-l încerce, i-au spus:
– Tu ești Agathon? Am auzit că ești curvar și îngâmfat.
– Da, așa e.
– Tu ești Agathon cel flecar și bârfitor?
– Eu sunt.
– Tu ești Agathon ereticul?
– Nu sunt eretic.
Și l-au întrebat: spune-ne, de ce ți-am zis atâtea, și le-ai primit, și cuvântul acesta nu l-ai răbdat? – Cu cele dintâi mă prihănesc singur, căci e spre binele sufletului meu; eretic înseamnă depărtarea de Dumnezeu, și nu vreau să mă îndepărtez de Dumnezeu.``
Toate cuvintele urate le-a acceptat desi nu era adevarat ca sa se prihaneasca singur doar cuvantul eretic nu.