Citat:
În prealabil postat de samson
Mai tu nu intelegi ca botezul cu apa era semnul ca omul respectiv s-a increzut in Hristos. Botezul cu apa e un ritual care distinge pe cei ce s-au increzut in Hristos de cei care nu s-au increzut/nu se incred. Botezul in apa e o porunca a Domnului pentru cei care s-au increzut in El.
|
Nu vad ce legatura are asta cu ce te-am intrebat eu :
În prealabil postat de
Danut7
Bine bine ma, dar de ce a mai fost nevoie sa ii boteze in apa pe cei care aveau Duhul Sfant?De ce apostolii au botezat pe fiecare indiferent de caz?
Citat:
Dupa cum vezi Hristos nu a botezat ci ucenicii Lui. Citeste ultimul verset pe care mi l-ai dat.
|
Pierzi ideea.. Adica faptul ca botezul lui Hristos si al Apostolilor este administrat in apa..
Citat:
Botezul in apa nu e totuna cu botezul cu Duhul Sfant fapt scos in evidenta clar si de Ioan botezatorul si de Hristos:
"Eu unul vă botez cu apă spre pocăință, dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine; Lui nu sunt vrednic să-I duc încălțămintea; Acesta vă va boteza cu Duh Sfânt și cu foc."
Vezi ca se face deosebirea clara intre botezul cu apa si botezul cu Duhul Sfant?
|
Botezul lui Ioan nu e totuna cu botezul lui Iisus.
Fapte 19:3. Și el a zis: Deci în ce v-ați botezat? Ei au zis: În botezul lui Ioan. 4. Iar Pavel a zis: Ioan a botezat cu botezul pocăinței, spunând poporului să creadă în Cel ce avea să vină după el, adică în Iisus Hristos. 5. Și auzind ei, s-au botezat în numele Domnului Iisus. 6. Și punându-și Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt a venit asupra lor și vorbeau în limbi și prooroceau. 7. Și erau toți ca la doisprezece bărbați.
Citat:
Corneliu si casa lui au primit Duhul Sfant inainte de botezul cu apa, ce dovada mai clar vrei ca sunt 2 lucruri diferite?
|
Aceasta nu e o dovada ca aceste doua lucruri sunt conflictuale.. Primirea Duhului Sfant fara botez si primirea Duhului Sfant din botez.. Nu sunt doua botezuri aici, ci ambele sunt botezuri ale Duhului Sfant.. Insa altul e motivul citatului aceluia, adica acesta: De ce a mai fost nevoie ca cei care au primit Duhul Sfant sa se boteze?
Citat:
Interesant concluzie tragi dupa cele 2 versete care nu au legatura cu botezul cu apa. Nici nu este mentionat cuvantul botez.
Ia uite ce spune Ioan7:37-39
"Iar în ziua cea din urmă - ziua cea mare a sărbătorii - Iisus a stat între ei și a strigat, zicând: Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea.
Cel ce crede în Mine, precum a zis Scriptura: râuri de apă vie vor curge din pântecele lui.
Iar aceasta a zis-o despre Duhul pe Care aveau să-L primească acei ce cred în El. Căci încă nu era (dat) Duhul, pentru că Iisus încă nu fusese preaslăvit. "
Ce poate fi mai clar? "Aceasta a zis-o despre Duhul pe Care aveau sa il primeasca cei ce cred in El".
Duhul Sfant il primesti prin credinta, nu prin botezul in apa.
|
Nu este nici o lege cu privire la primirea Duhului Sfant..
"Vântul suflă unde voiește și tu auzi glasul lui, dar nu știi de unde vine, nici încotro se duce."
Unii au primit Duhul Sfant fara botez, altii din botez si altii dupa botez.Vezi Faptele Apostolilor.. Insa stim ca darul Sfantului Duh il primim la botez.Botezul care este baia nasterii celei de a doua (Tit 3:5).. Adica baia regenerarii..
Citat:
Din nou, nu avem nici o referire aici la botezul in apa.
|
Probabil ca ai probleme cu vederea.
Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva
din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.
Ce este născut din trup, trup este; și ce este născut din Duh, duh este.