Citat:
În prealabil postat de Anna
Rugaciunea care misca sufletul meu era Tatal nostru, dar acum mai greu...
|
De ce spui ,,mai greu''?...din cauza ca se rosteste foarte des? din cauza ca o stim pe dinafara?...Problema noastra este ca trebuie sa invatam aceasta rugaciune pe dinauntru:)...
Uneori ma gandesc ca mintea o spune mecanic....si incerc sa imi reactualizez faptul ca este ,,Rugaciunea domneasca'',este data de Insusi Fiul lui Dumnezeu...sa ne gandim ca aceste cuvinte din rugaciune pronuntate de noi au fost mai intai pronuntate de Insusi Iisus Hristos!
Pe mine ma impresioneaza foarte mult pasajul ,,Faca-se Voia Ta,precum in cer asa si pe pamant''! Sunt niste cuvinte extraordinare,dumnezeiesti! Sa ne gandim ca Voia Domnului nu este sa se piarda nici un om,ci toti sa se intoarca si sa fie vii intru Imparatia Sa...sa ne gandim ca Voia Domnului este mantuirea noastra...cand spunem faca-se Voia Ta, spunem implicit: mantuieste-ne, miluieste-ne,incearca-ne, daruieste-ne, da-ne sa ajungem la cunoasterea Ta, sa ne impartasim din bucuria Ta...este atat de cuprinzator! Voia noastra este libera,dar ea nu inseamna nimic daca nu o daruim lui Dumnezeu...asa incat sa putem spune ,,Nu mai traiesc eu,ci Hristos traieste in mine!''...ce frumos,suna,nu-i asa?...ce frumos ar fi sa ajungem sa rostim aceste cuvinte cu inima!
,,Si ne iarta noua greselile noastre,precum si noi iertam gresitilor nostri''...nu ne ducem la Dumnezeu ca niste milogi,cerand iertarea(ci ar trebui sa mergem ca niste eroi)...caci iertarea Lui este conditionata de iertarea noastra...
Si multe alte lucruri se pot adauga in legatura cu aceasta dumnezeiasca rugaciune, dar nu vreau sa incarc spatiul aici...vreau doar sa te sfatuiesc sa redescoperi frumusetea inepuizabila a rugaciunii Tatal nostru....roaga-te lui Dumnezeu pentru acest lucru...
Doamne ajuta!