![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Rugaciunea care misca sufletul meu era Tatal nostru, dar acum mai greu...
|
|
|||
|
|||
![]()
"Hristoase, lumina cea adevarata, care luminezi si sfintesti pe tot omul ce intra in lume, sa se insemneze peste noi cu lumina fetei tale, ca intr-insa sa vedem lumina ta cea neapropiata. Indrepteaza pasii nostri spre lucrarea poruncilor tale, Pentru rugaciunile preacuratei Tale Maici si ale tuturor sfintilor, amin."
Rugaciune de dimineata, de la ceasul intai. Lumina, lumina, peste tot lumina, ne innecam in lumina... Lumina fizica a zilei este imagine a luminii necreate a lui Dumnezeu, care ne este data prin Hristos, de cand venim in lume; prin ea putem vedea lumina Sfintei Treimi; prin Hristos omul Dumnezeu ajungem la Tatal. Aceasta lumina, din nou in mod paradoxal, antinomic, este deja in noi dar o cerem. Hristos sta la usa si bate... |
|
||||
|
||||
![]()
" Sa invie Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui si sa fuga de la fata Lui ce ce-L urasc pe Dansul.
Sa piara cum piere fumul; cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara diavolii de la fata celor ce iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul crucii si zic cu veselie: bucura-te, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce s-a rastignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos si S-a pogorat la iad si a calcat puterea diavolului si te-a daruit noua pe Tine, cinstita Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmasului." (Rugaciunile de seara)
|
||||
|
||||
![]()
Doamne, daruieste-mi sa primesc cu liniste sufleteasca tot ce imi va aduce ziua de azi. Invredniceste-ma sa ma dau intru totul Sfintei Voii Tale. In tot ceasul astazi, povatuieste-ma si in toate ma sprijineste.
Oricare vor fi vestile pe care le voi primi in timpul zilei, invata-ma sa le primesc cu sufletul linistit si intarit in credinta ca peste toate este Sfanta Voia Ta. In toate faptele si cuvintele mele, Tu calauzeste-mi gandurile si simtirile. In toate intamplarile neasteptate, nu ma lasa sa uit ca totul vine de la Tine. Invata-ma sa fiu deschis si intelept cu fiecare din madularele familiei mele duhovnicesti, pe nimenea amarand, pe nimenea intristand. Doamne, da-mi putere sa port osteneala zilei de astazi si toate intamplarile din vremea ei. Calauzeste-mi voia si invata-ma sa ma rog, sa nadajduiesc, sa cred, sa iubesc, sa rabd si sa iert.Amin!
|
||||
|
||||
![]()
Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră!
Adeveritu-s-au cuvintele Tale, Mântuitorule, căci ne-ai spus mai înainte despre greutățile prin care vom trece, dar ne-ai și învățat să stăm împotriva lor cu bărbăție: “În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea”. O, sfântă îndrăzneală care dai putere iubitorilor de Hristos și rușinezi lumea iubitoare de plăceri! Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră! Marea vieții văzând-o înălțându-se de viforul ispitelor, la limanul Tău cel lin alergând strigăm către Tine: Scoate din stricăciune viețile noastre, Mult-Milostive! Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră! [...] Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră! Să ducem lupta cea bună, ca să auzim și noi glasul cel preadulce: “Veniți, binecuvântații Părintelui Meu, de moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc, însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit, gol am fost și M-ați îmbrăcat; bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine”. Doamne, fie voia Ta, nu voia noastră! |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=4] [/SIZE]
[SIZE=3]Doamne și Stãpânul vietii mele, Duhul trândãviei, al grijii de multe ,[/SIZE] [SIZE=4][SIZE=3]al iubirii de stãpânie și al grãirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curãtiei, al gândului smerit, al rãbdãrii și al dragostei, dãruieste-mi mie, slugii Tale! Așa, Doamne, Împãrate, dãruiește-mi ca sã-mi vãd greselile mele și sã nu osândesc pe fratele meu, cã binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin.[/SIZE] [SIZE=3]Rugãciunea Sfântului Efrem Sirul (~306 - 373) marcheazã slujbele Postului Mare. Este repetatã de trei ori si însoțitã de trei metanii mari, închinãciuni cu fruntea pânã la pãmânt. Metania desemneazã tocmai pocãința ca eliberare a noastrã de sub toatã stãpânirea acestei lumi.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [/SIZE]
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..." |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=3]Rugăciune de dimineață scrisă de Părintele Arsenie Boca[/SIZE]
[SIZE=3]Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mă ca astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugaciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tina pe ochii minții, uitarea s-a intărit în noi ca un zid, impietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și dosădiți până la pământ.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi si pune foc temniței, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumină sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea rămân neputincioase.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cat suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre și cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viața Ta.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3] Lumina și Bucuria noastra, slavă Tie! Amin.[/SIZE]
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..." |
|
|||
|
|||
![]()
file:///C:/Users/LT-HOME/Documents/Pravila_Schimonahia_Antonia%20(3).pdf
Last edited by mihaelatilvar; 18.02.2019 at 20:14:14. |
|
||||
|
||||
![]()
Cred, Doamne , și mărturisesc, că Tu ești cu adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu celui viu, care ai venit în lume să mântuiești pe cei păcătoși , dintre care cel dintâi sunt eu. Încă cred, că acesta este însuși preacurat Trupul Tău, și acesta este însuși scum sângele Tău.
Deci mă rog Ție , miluiește-mă și-mi iartă mie greșelile mele cele de voie, și cele fără de voie, cele cu cuvântul sau cu lucrul, cele cu știință, și cu neștiință; și mă învrednicește fără de osândă să mă împărtășesc cu prea curatele Tale Taine spre iertarea păcatelor și spre viața de veci. Amin +
|
||||
|
||||
![]()
Ridicavoi ochii mei la ceruri,
De unde va veni ajutorul meu? Ajutorul meu? De la Domnul Cel ce a facut cerul si pamintul. Catre Domnul pasii mei voi duce Si Legea Lui va fi indreptarea mea. Doamne, Doamne,Doamne,Doamne Glasul meu auzi, cind ma rog eu Tie Intru Tine eu mi-am pus toata nadejdea mea, Nu ma lepada de la fataTa Aliluia, Aliluia, Aliluia Slava Tie Dumnezeul nostru, Slava Tie! Aceast dulce rugaciune mi-a fost sprijin de nadejde in clipe grele, de boala si este deosebit de draga sufletului meu. ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 592 | 14.11.2022 14:08:21 |
sufletul nostru ANDREEA-CRISTINA | momosica | Umanitare | 0 | 23.09.2011 01:01:51 |
Ce se intampla cu sufletul nostru ? | anisoara | Generalitati | 108 | 14.05.2011 16:57:10 |
Poze pentru sufletul nostru | cozia | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 3 | 08.01.2010 06:35:38 |
Despre sufletul nostru | patinina34 | Generalitati | 31 | 10.03.2009 21:32:57 |
|