View Single Post
Vechi 11.09.2010, 20:53:28
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Pozitia Bisericii Ortodoxe si acuzatiile pe care ea (si nu Dumnezeu!) le aduce celorlalte biserici sunt binecunoscute, facand din biserica greco-Ortodoxa una din cele mai intransigente biserici crestine. Eu vreau sa cunosc insa parerea celorlalti, pentru ca din ceea ce spun ei, nu se verifica acuzatiile aduse de Biserica Ortodoxa, biserica care nu poate fi infailibila din moment ce nu crede in infailibilitate. Iar marturia adusa chiar si pe acest site despre ceea ce se intampla in alta confesiune, si multumesc inca o data, arata ca intr-adevar, acuzatiile sunt nefondate, sunt gandire omeneasca si nu dumnezeiasca.
este parerea dumneavoastra personala (subiectiva). Noi crestinii ortodocsi marturisim ca gandirea Sfintilor Parinti este unita cu Duhul Sfant deci este adevarata si atemporala. va doresc mult succes in cautarile dumneavoastra sincere si fie ca bunul Dumnezeu sa ne aiba in paza pe toti.

Sfantul Pavel a fost Apostol (adica chemat la slujire direct de catre Hristos Iisus, si investit cu putere dumnezeiasca direct de la Domnul) deci implicit preot si "inconom al sfintelor taine" ( deci cu putere de a hirotoni preoti):
"Și chemând cei doisprezece mulțimea ucenicilor, au zis: Nu este drept ca noi, lăsând de-o parte cuvântul lui Dumnezeu, să slujim la mese.
3. Drept aceea, fraților, căutați șapte bărbați dintre voi, cu nume bun, plini de Duh Sfânt și de înțelepciune, pe care noi să-i rânduim la această slujbă. " Fapte 6,2-3

"Și hirotonindu-le preoți în fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au încredințat pe ei Domnului în Care crezuseră." Fapte 14,23

"Din această pricină, îți amintesc să aprinzi și mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele. " II Timotei 1,6

"Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților. " I Timotei 4,14

Sfintii Apostoli au hirotonit preoti nu pastori. Pastorul doar pastoreste, preotul este "iconom al sfintelor taine" I corinteni 4,1 . Sfantul Pavel spune clar (despre Apostoli si Preotii) " În numele lui Hristos, așadar, ne înfățișăm ca mijlocitori, ca și cum Însuși Dumnezeu v-ar îndemna prin noi" II Corinteni 5,20.

avand in vedere comentariile tendetioase (in general si cele despre preotie in special) pe care le-ati oferit, imi pare rau ca nu (vreti sa) sesizati diferentele teologice intre doctrinele crestine si regret ca modul in care am explicat credinta crestin ortodoxa nu a fost pe intelesul dumneavoastra, ba mai mult v-a incurcat... de aceea va rog sa imi acceptati scuzele de rigoare si sa imi permiteti sa ma retrag din aceasta discutie recomandandu-va sa cautati explicatiile doctrinei ortodoxe la persoane mai competente si mai intelepte decat mine care vor reusi sa explice pe intelesul dumneavoastra.

nu uitati totusi ca inima credintei ortodoxe este Taina Sfintei Impartasanii, unirea reala cu adevarat trupul si sangele Domnului Iisus Hristos.
Nu uitati de asemenea de cultul Maicii Domnului... pururea rugatoare si mijlocitoare pentru noi oamenii la Hristos Domnul. Amin.

Last edited by Eugen7; 11.09.2010 at 21:43:05.
Reply With Quote