Citat:
În prealabil postat de anamaria.lupu
amuzanta opinia d-stra si recunosc ca si eu m-am gandit la efortul pe care ar trebui sa il depuna un barbat in asemenea situatii.Dar intrebarea d-stra "pt ce credeti ca se insoara barbatii?" suna exact ca intrebarea "de ce mi-am luat nevasta? nu ca sa sa spele si sa calce,sa gateasca si sa se culce cu mine cand am nevoie?" .Casatoria este una dintre caile mantuirii,daca esti casatorit nu inseamna ca ai liber la act sexual non stop,cand vrei ,doar pt ca sunteti casatoriti.Trebuie sa respectati sarbatorile,sa tineti post,sa mergeti la Liturghie.Aveti de ales intre calugarie si casatorie.Dar casatoria nu inseamna sa nu traiesti cat mai curat cu sotia. :) De ex.preotii nu sunt calugari,ci sunt casatoriti si traiesc printre oameni,dar traiesc curat.Din nefericire,este greu in secolul actual sa traiasca in curatie cuplurile.Nici pt mine nu pot garanta ,depinde de cat de intelegator va fi sotul,de aceea este bine sa va casatoriti cu oameni cu principii cat mai similare.Doamne ajuta !
|
"Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea, și iarăși să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre." (1 Corinteni, 7, 5)
Numai să nu exagerăm în curăție și să ne trezim cu păcate ceva mai mari. Echilibrul unei vieți conjugale creștine nu exclude raporturile intime. E vreme și pentru aceasta, eu îmi doresc să fie cât mai departe în timp (sic!).
P.S. Nu există prietenie creștină cu relații intime. Aia e o invenție diavolească.
Dumnezeu să ne aibă în pază!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Last edited by I.Calin; 13.09.2010 at 01:44:21.
|