View Single Post
Vechi 13.09.2010, 00:57:56
mirelat
Guest

Implicit Despre avva Silvan

Avva Silvan a zis: "Eu sunt un rob si stapanul mi-a zis: <<Tu munceste pentru mine si eu te hranesc. Nu cauta sa stii de unde: daca am, daca fur sau daca imprumut. Nu cauta! Munceste, atat, iar eu te hranesc>>. Asadar, daca muncesc, mananc din plata mea. Daca nu muncesc, mananc din milostenie".

Un frate s-a dus la avva Silvan, pe muntele Sinai si, vazandu-i pe fratii de acolo lucrand, i-a zis batranului: "Nu lucrati pentru hrana pieritoare, caci Maria si-a ales partea buna". Batranul ii zice ucenicului sau: "Zaharia, da fratelui o carte si pune-l in chilie fara nimic altceva". Pe la ceasul al noualea, fratele a inceput sa traga cu ochiul spre usa, daca nu trimit pe cineva sa-l cheme la masa. Dar cum nimeni nu l-a chemat, s-a sculat si a venit sa-l intrebe pe batran: "Avva, fratii n-au mancat astazi?". Batranul ii zice: "Ba da". Fratele: "Si de ce nu m-ati chemat si pe mine?". Batranul: "Fiindca tu esti un induhovnicit, nu ai nevoie de mancarea asta [pieritoare]. Noi, oameni trupesti fiind, vrem sa mancam si de aceea lucram. Tu ti-ai ales partea buna, citind toata ziua si nepoftind hrana trupeasca". Cand a auzit aceasta fratele s-a inchinat si a zis: "Iarta-ma, avva". Batranul ii zice: "Maria are neaparat nevoie de Marta, caci datorita Martei este laudata si Maria".
Reply With Quote