Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2010, 00:57:56
mirelat
Guest

Implicit Despre avva Silvan

Avva Silvan a zis: "Eu sunt un rob si stapanul mi-a zis: <<Tu munceste pentru mine si eu te hranesc. Nu cauta sa stii de unde: daca am, daca fur sau daca imprumut. Nu cauta! Munceste, atat, iar eu te hranesc>>. Asadar, daca muncesc, mananc din plata mea. Daca nu muncesc, mananc din milostenie".

Un frate s-a dus la avva Silvan, pe muntele Sinai si, vazandu-i pe fratii de acolo lucrand, i-a zis batranului: "Nu lucrati pentru hrana pieritoare, caci Maria si-a ales partea buna". Batranul ii zice ucenicului sau: "Zaharia, da fratelui o carte si pune-l in chilie fara nimic altceva". Pe la ceasul al noualea, fratele a inceput sa traga cu ochiul spre usa, daca nu trimit pe cineva sa-l cheme la masa. Dar cum nimeni nu l-a chemat, s-a sculat si a venit sa-l intrebe pe batran: "Avva, fratii n-au mancat astazi?". Batranul ii zice: "Ba da". Fratele: "Si de ce nu m-ati chemat si pe mine?". Batranul: "Fiindca tu esti un induhovnicit, nu ai nevoie de mancarea asta [pieritoare]. Noi, oameni trupesti fiind, vrem sa mancam si de aceea lucram. Tu ti-ai ales partea buna, citind toata ziua si nepoftind hrana trupeasca". Cand a auzit aceasta fratele s-a inchinat si a zis: "Iarta-ma, avva". Batranul ii zice: "Maria are neaparat nevoie de Marta, caci datorita Martei este laudata si Maria".
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
intamplari gasite in pateric donisaadriana Calugarul 13 18.01.2015 06:42:43
Pilde si istorioare cu folos duhovnicesc ionel Stiri, actualitati, anunturi 7 14.05.2014 07:26:38
Viata crestina in pilde OvidiuO Generalitati 66 03.04.2014 08:45:03
Pilde LapetiteMoc Din Vechiul Testament 6 03.03.2010 14:42:17
Cuvinte din Pateric phradmon Despre Biserica Ortodoxa in general 34 22.11.2008 15:35:23