13.09.2010, 13:24:30
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Eugen7
nu sustin eu ci crestinismul ortodox. iata ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur spre exemplu:
"Vrei sä afii si alta fapta a Crucii? Astäzi ne-a deschis raiul, incuiat de mai bine de cinci mii de ani. Da, in aceasta zi, in acest ceas, l-a adus Dumnezeu pe tálhar in rai, sävârsind doua fapte mari. Una, cä a deschis raiul, alta, ca l-a lasat pe tâlhar in rai. Astäzi ne-a dat nouä iaräsi patria cea veche, astäzi ne-a dus din nou in orasul cel stramosesc, astäzi a häräzit locul intregii firi omenesti. "Astäzi vei fi cu Mine in rai" i-a spus tâlharului Domnul.
- Ce spui, Doamne? Esti rästignit si pironit si fägäduiesti raiul?
- Da, räspunde Domnul, ca sä cunosti in Cruce puterea Mea. Crucea este un lucru de tristete. De aceea, ca sä nu te uiti la natura Crucii, ci ca sä cunosti puterea Celui rästignit, Domnul sävârseste pe Cruce minunea aceasta, care-I aratä, mai cu seamä, puterea Lui. A schimbat sufletul cel rau al tâlharului, nu atunci când a inviat morti, când a certat duhurile si marea, când a izgonit diavoli, ci acum, când era rästignit, pironit, ocärât, scuipat, batjocorit, tocmai ca sä vezi si dintr-o parte si din alta puterea Lui: pe Cruce a zguduit si toata zidirea si a despicat si pietrele, dar a atras la El si a cinstit si sufletul tâlharului, mai nesimtitor ca piatra. "Astazi vei fi cu Mine in rai!", i-a spus Domnul."
http://www.plasticsusa.com/ortho/IGA_cruce.html
|
Eugen,
Talharul a ajuns intr-adevar in Rai, nimeni nu neaga acest adevar, dupa cum spune Evanghelia si Sfantul Ioan Hrisostom, dar nu a ajuns in Imparatia Cerurilor. Eu fac diferenta intre Rai ca loc al mantuirii de rau si Imparatia Cerurilor ca loc mult mai apropiat de Dumnezeu, unde ajung numai cei desavarsiti, dupa cuvantul Scripturii. Am dat atatea citate mai sus.
Daca Raiul ar fi acelasi lucru cu Imparatia Cerurlor, atunci cuvantul Lui Hristos nu ar fi adevarat si, mai mult, marea majoritate a populatiei pamantului din orice zona si orice perioada istorica nu ar avea acces la mantuire pentru ca cei mai multi au murit nebotezati, neimpartasiti si nedesavarsiti. E logic ce zic sau nu?
|