![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Vrei sä afii si alta fapta a Crucii? Astäzi ne-a deschis raiul, incuiat de mai bine de cinci mii de ani. Da, in aceasta zi, in acest ceas, l-a adus Dumnezeu pe tálhar in rai, sävârsind doua fapte mari. Una, cä a deschis raiul, alta, ca l-a lasat pe tâlhar in rai. Astäzi ne-a dat nouä iaräsi patria cea veche, astäzi ne-a dus din nou in orasul cel stramosesc, astäzi a häräzit locul intregii firi omenesti. "Astäzi vei fi cu Mine in rai" i-a spus tâlharului Domnul. - Ce spui, Doamne? Esti rästignit si pironit si fägäduiesti raiul? - Da, räspunde Domnul, ca sä cunosti in Cruce puterea Mea. Crucea este un lucru de tristete. De aceea, ca sä nu te uiti la natura Crucii, ci ca sä cunosti puterea Celui rästignit, Domnul sävârseste pe Cruce minunea aceasta, care-I aratä, mai cu seamä, puterea Lui. A schimbat sufletul cel rau al tâlharului, nu atunci când a inviat morti, când a certat duhurile si marea, când a izgonit diavoli, ci acum, când era rästignit, pironit, ocärât, scuipat, batjocorit, tocmai ca sä vezi si dintr-o parte si din alta puterea Lui: pe Cruce a zguduit si toata zidirea si a despicat si pietrele, dar a atras la El si a cinstit si sufletul tâlharului, mai nesimtitor ca piatra. "Astazi vei fi cu Mine in rai!", i-a spus Domnul." http://www.plasticsusa.com/ortho/IGA_cruce.html |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Talharul a ajuns intr-adevar in Rai, nimeni nu neaga acest adevar, dupa cum spune Evanghelia si Sfantul Ioan Hrisostom, dar nu a ajuns in Imparatia Cerurilor. Eu fac diferenta intre Rai ca loc al mantuirii de rau si Imparatia Cerurilor ca loc mult mai apropiat de Dumnezeu, unde ajung numai cei desavarsiti, dupa cuvantul Scripturii. Am dat atatea citate mai sus. Daca Raiul ar fi acelasi lucru cu Imparatia Cerurlor, atunci cuvantul Lui Hristos nu ar fi adevarat si, mai mult, marea majoritate a populatiei pamantului din orice zona si orice perioada istorica nu ar avea acces la mantuire pentru ca cei mai multi au murit nebotezati, neimpartasiti si nedesavarsiti. E logic ce zic sau nu?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...dul-69012.html Imparatia Cerurilor Imparatia Cerurilor, pe care o mostenesc dreptii pe vecie, este numita si "Imparatia lui Dumnezeu", si "Rai" in inteles inalt, si fericita "viata vesnica". daca dumneavoastra sustieni altceva (anume ca Raiul nu este acelasi cu Imparatia Cerurilor sau Imparatia lui Dumnezeu) va rog sa aduceti argumente patristice concrete. multumim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O fi Imparatia numita si Rai de catre unii comentatori si teologi, dar nu inseamna ca asa si este. Te rog insa sa te gandesti logic, presupunanad ca ai credinta in cele marturisite de Hristos: Luca 18 15. Și aduceau la El și pruncii, ca să Se atingă de ei. Iar ucenicii, văzând, îi certau. 16. Iar Iisus i-a chemat la Sine, zicând: Lăsați copii să vină la Mine și nu-i opriți, căci împărăția lui Dumnezeu este a unora ca aceștia. 17. Adevărat grăiesc vouă: Cine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un prunc nu va intra în ea. Ioan 3 5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. Ioan 6 53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Este clar ca numai si numai cei botezati, impartasiti si desavarsiti ajung sa vada Imparatia Lui Dumnezeu. Adevarat, adevarat inseamna ca nu exista loc de interpretare, de indoiala sau de dubii. Cu toate acestea, si cei care fac parte dintre pagani se mantuiesc, dupa marturia lui Pavel - vezi la Romani capitolul 2. Deci, cum se mantuiesc daca totusi nu s-au botezat si nici nu s-au impartasit vreodata? Si nici n-au trait o viata curata precum a pruncilor... Este evident ca nu au acces in Imparatie, dar nici in Iad nu merg daca au murit cu constiinta curata. Asa si talharul de-a dreapta, nu a murit botezat, insa a murit impacat cu Dumnezeu, Care l-a iertat pentru pocainta sa sincera de pe cruce si l-a invitat sa paseasca impreuna cu El in Rai. Orice om se naste cu posibilitatea mantuirii, indiferent de locul geografic si de momentul istoric in care traieste. Acest dar al mantuirii face parte din libertatea omului, caracteristica a chipului divin sadit in fiecare om. Altfel, budistii chinezi si hindusii din India ar fi predestinati la iad - ceea ce ar fi absurd si contrar credintei ortodoxe.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 13.09.2010 at 15:51:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Raman la invatatura Sfintilor Parinti. invatatura ortodoxa nu este exclusivista dar nici nu micsoreaza rolul Domnului Hristos Iisus in mantuirea, desavarsirea si indumnezeirea omului. orice om indiferent de credinta lui necrestina (budist, evreu, musulman, ateu etc) va fi judecat potrivit faptelor lui si aceste fapte bune sau rele vor determina locul lor in Rai (Imparatia cerurilor, Impartia lui Dumnezeu) sau in iad. acestia au parte doar de mantuire intrucat desavarsirea si indumnezirea sunt doar intru Hristos Iisus, deci doar pentru cei care se unesc cu Hristos in chip real in Taina Sfintei Euharistii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Euharistia - Întîlnirea Cu Hristos | iRoDiOn | Impartasania (Taina Euharistiei) | 3 | 05.12.2014 15:56:39 |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
euharistia si demonizatii | symbian01 | Exorcismul | 12 | 11.07.2011 16:51:59 |
Jertfa Euharistică sau Euharistia ca Jertfă | doctor_faustus | Impartasania (Taina Euharistiei) | 0 | 10.10.2010 19:41:27 |
Euharistia | alecsandru | Impartasania (Taina Euharistiei) | 42 | 21.05.2009 15:17:52 |
|