Citat:
În prealabil postat de KittyNou
Intrebarea este: De ce Dumnezeu, care este bun si misecordios, ne lasa sa suferim? Daca Dumnezeu este atotputernic si bun, de ce nu invinge raul? Nu vrea? Atunci nu este bun. Nu poate? Nu este atotputernic. Se joaca cu noi ca sa vada cine resista mai mult?
Oricum ar fii, nu este Dumnezeul la care vreau sa ma inchin.
|
Am sa incerc eu sa-ti raspund la aceasta intrebare, cu toate ca, am fost invinuita ca sunt impotriva religiei crestin ortodoxe de foarte multe ori pe acest forum.
Inainte ca Dumnezeu sa-l trimita pe Iisus pe pamant, sufletele oamenilor erau foarte pacatoase iar singura cale de mantuire a sufletelor lor, a fost aceasta cale a suferintei. Modul in care ea trebuie urmata este data de exemplul lui Iisus. Dumnezeu si-a trimis propiul fiu pentru ca oamenii sa inteleaga cat mai bine ce anume au de facut. Ce iubire mai mare vrei din partea lui Dumnezeu pentru neamul omenesc?
Cu toate ca toti stiau ca va veni Mesia, cati dintre ei L-au recunoscut?
In ceea ce priveste Biblia, din punctul meu de vedere este cel mai "codat" document pe care il are omenirea la ora actuala si cu siguranta ca nu va avea altul mai bun in acest sens. Datorita acestui lucru, INTELEGEREA ei, de multe ori aduce multe controverse.
Daca ar fi existat un "trib primitiv" pe pamant care sa scrie o astfel de carte, cu siguranta ca am fi avut sanse foarte mari de evolutie si de intelegere sub toate aspectele vietii si ale existentei nostre.
Ne punem firesc intrebarea: Dupa atatea mii de ani, de ce am INVOLUAT atat de mult incat si acum sa punem la indoiala existenta lui Iisus si implicit a lui Dumnezeu? Cum de oamenii nu au avut capacitatea de a evolua si de a patrunde in adevarurile existentei sale pe toate planurile? Ce sanse mai avem acum? Greu de spus.
De ce i-a lasat Dumnezeu pe atei langa credinciosi? Tocmai pentru a pune in evidenta credinta. Lumina se vede intotdeauna mai bine in contrast cu intunericul.