Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2010, 21:32:42
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit recomandare

Citat:
În prealabil postat de Zarathustra_revenind Vezi mesajul
De asemenea imi plac si amenintarile cu mania divina. Nu stiu de ce are Dumnezeu nevoie insa atat de mult de crestini care sa il apere.
un iscusit manuitor,cu efect fad,insa,al retoricii sofiste...sunt sigur ca utilizand logica veti reusi, sa trageti oala,mereu sub focul dvs...in situatia in care dati dovada de o lipsa de amplitudine si gnoseologica si ontologica,in sensul unor experente directe de viata reala.
dvs nu aveti pana acum,nici macar una, din experientele limita,care in viziunea lui heidegger formau valoarea gnoseologica si ontologic transfiguratoare a angst-ului !
solutia pentru ateismul dvs :
1). experente de viata cat mai... "tari " !
2).sa cititi cartea "inteligenta materiei "
Reply With Quote
Vechi 13.09.2010, 17:41:43
haitchi haitchi is offline
Member

Data înregistrării: 25.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de KittyNou Vezi mesajul
Intrebarea este: De ce Dumnezeu, care este bun si misecordios, ne lasa sa suferim? Daca Dumnezeu este atotputernic si bun, de ce nu invinge raul? Nu vrea? Atunci nu este bun. Nu poate? Nu este atotputernic. Se joaca cu noi ca sa vada cine resista mai mult?
Oricum ar fii, nu este Dumnezeul la care vreau sa ma inchin.

Am sa incerc eu sa-ti raspund la aceasta intrebare, cu toate ca, am fost invinuita ca sunt impotriva religiei crestin ortodoxe de foarte multe ori pe acest forum.

Inainte ca Dumnezeu sa-l trimita pe Iisus pe pamant, sufletele oamenilor erau foarte pacatoase iar singura cale de mantuire a sufletelor lor, a fost aceasta cale a suferintei. Modul in care ea trebuie urmata este data de exemplul lui Iisus. Dumnezeu si-a trimis propiul fiu pentru ca oamenii sa inteleaga cat mai bine ce anume au de facut. Ce iubire mai mare vrei din partea lui Dumnezeu pentru neamul omenesc?
Cu toate ca toti stiau ca va veni Mesia, cati dintre ei L-au recunoscut?

In ceea ce priveste Biblia, din punctul meu de vedere este cel mai "codat" document pe care il are omenirea la ora actuala si cu siguranta ca nu va avea altul mai bun in acest sens. Datorita acestui lucru, INTELEGEREA ei, de multe ori aduce multe controverse.
Daca ar fi existat un "trib primitiv" pe pamant care sa scrie o astfel de carte, cu siguranta ca am fi avut sanse foarte mari de evolutie si de intelegere sub toate aspectele vietii si ale existentei nostre.

Ne punem firesc intrebarea: Dupa atatea mii de ani, de ce am INVOLUAT atat de mult incat si acum sa punem la indoiala existenta lui Iisus si implicit a lui Dumnezeu? Cum de oamenii nu au avut capacitatea de a evolua si de a patrunde in adevarurile existentei sale pe toate planurile? Ce sanse mai avem acum? Greu de spus.

De ce i-a lasat Dumnezeu pe atei langa credinciosi? Tocmai pentru a pune in evidenta credinta. Lumina se vede intotdeauna mai bine in contrast cu intunericul.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2010, 17:52:20
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Intrebarea este: De ce Dumnezeu, care este bun si misecordios, ne lasa sa suferim? Daca Dumnezeu este atotputernic si bun, de ce nu invinge raul? Nu vrea? Atunci nu este bun. Nu poate? Nu este atotputernic. Se joaca cu noi ca sa vada cine resista mai mult?
Oricum ar fii, nu este Dumnezeul la care vreau sa ma inchin.
Ce trist! Il vezi pe Dumnezeu in acest mod pentru ca nu L-ai cunoscut! Nu se joaca cu noi, nici nu a vrut sa fie rautate in lume pentru ca Dumnezeu este iubire! Din perfectiune nu are cum sa rezulte imperfectiunea!
Te-ai straduit sa Il cunosti pe Dumnezeu, te-ai straduit sa te apropii de El? Nu cred ca suficient, cel putin asa inteleg din vorbele tale...

Intrebarea este ce ai facut tu ca sa nu mai suferi?
Reply With Quote
Vechi 13.09.2010, 19:23:28
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,kittynou

Citat:
Care este motivul pentru care ne a creat? De ce a creat pamantul?
parerea mea:din dragoste si din dorinta de a se bucura vesnic cu cineva asemeni dumnezeirii
Vechi 13.09.2010, 20:23:36
ionutpopa ionutpopa is offline
Banned

Data înregistrării: 31.08.2010
Implicit

Ne-a creat ca sa ne inchinam Lui, ca sa aiba supusi, inchinatori, slavitori. De aceea ne-a creat ca sa ii fim servitori. Simplu, nici o filosofie complicata. Exact ca ingerii. Pamantul l-a creat ca parte a Unieversului, ca sa completeze ordinea universala.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2010, 20:55:36
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,zarathustra_revenind

Citat:
În prealabil postat de Zarathustra_revenind Vezi mesajul
Pai si care e defapt problema acestor scopuri? Nu vi se pare ca ratati ceva esential? Hai sa aplicam aceeasi logica si in cazul islamului, poate devine mai evident.
Deci trebuie sa respectati taierea mainilor celor ce fura. Trebuie sa intelegeti ca femeia este inferioara barbatului iar acesta are dreptul la un mic harem. Si in fond lumea musulmana este atat de oropsita in prezent. Fiti deschisi la minte, intelegeti ca fundamentalistii sunt niste oameni disperati ce lupta pentru o cauza dreapta.Trebuie sa intelegeti ca Profetul lui Alah a scris o carte numita Coran ce nu poate fi pusa sub nici o forma la indoiala. Nu va cer sa renuntati la crestinism, cum nici dumneavoastra nu imi cereti sa devin crestin. Dar trebuie sa intelegeti de asemenea ca Isus nu este fiul divinitatii in islam. Si sa respectati si asta.
Si pedeapsa cu moartea pentru adulter din unele tari islamice e gresit inteleasa. La fel si spanzurarea homosexualilor.Defapt unii spun ca sunt falsuri si propaganda, poate asa si e.
E defapt o mare neantelegere. Islamul trebuie trait, nu rationalizat. Cand se aude chemarea la rugaciune din moschee cu cata bucurie tresalta inima unui musulman. Cu cata senina candoare se inchina atunci el spre Mecca. Dumneavoastra nu veti ingelege niciodata asta. Sunteti un necredincios si cel mai probabil asa veti ramane. Dar va rog sa nu adoptati o atitudine distructiva fata de islam. Nu cumva sa indrazniti sa huliti numele lui Alah.
E nevoie de dialog intre toti oamenii, in fond islamul nu inseamna doar teroristi, ci si o vasta cultura (sunt sigur ca o cunoasteti poate chiar mai bine decat mine) .
Cand pretindeti respect automat pentru religie il pretindeti implicit si pentru islam si orice religie a existat vreodata. De ce? pentru ca nu se poate afirma obiectiv vorbind ca una este mai reala decat alta. Lumea si istoria e plina de adevarati credinciosi si de adevarate credinte.Si mai toate au lasat in urma destule razboaie si devastari comise de unii membri ai lor (evident ceilalti membrii au sustinut atunci sau mai tarziu ca acestia nu erau adevarati credinciosi).
Iar ca un om ce se doreste a fi si un fin intelectual poate ar trebui sa observati asta.
ca unui hot i se taie mana,inteleg, dar nu sunt de acord,ca trebuie sa respect religia musulmana,inteleg si sunt de acord, dar ca femeia este inferioara barbatului,nu inteleg si nu sunt de acord.
islamul, respecta prin coran, celelalte religii?
Vechi 13.09.2010, 21:47:09
haitchi haitchi is offline
Member

Data înregistrării: 25.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
ca unui hot i se taie mana,inteleg, dar nu sunt de acord,ca trebuie sa respect religia musulmana,inteleg si sunt de acord, dar ca femeia este inferioara barbatului,nu inteleg si nu sunt de acord.
islamul, respecta prin coran, celelalte religii?

Orice religie se intemeiaza doar in raport cu ea insasi si se declara a fi unica solutie pentru mantuirea sufletului. Coranul nu ul recunoste pe Iisus ca si fiu a lui Dumnezeu ci ca pe un "profet". In rest, de obicei din cate stiu eu, nu se pronunta vehement impotriva crestinismului ca si religie ci impotriva reprezentantilor acestora care au intervenit in viata musulmana.
Musulmanii au condus lumea cca 1000 de ani ca si imperiu iar orogiile rezultate din aceasta, sunt mari. La fel si chinezii care au avut o societate extraordinar de evoluata in momentul in care "i-a descoperit" lumea crestina. Sa nu uitam ca ei au fost intemeietorii tiparului in lume si au emis pentru prima data banii de hartie. Asta printre multe alte descoperiri. Orice s-ar spune, si oricat ne-ar fi de greu sa recunoastem, chinezii au o istorie extraordinara si sunt oameni extrem de inteligenti si de supusi care au invatat pas cu pas sa-si cladeasca o lume mai buna atat din pdv material cat si spiritual.

Crestinismul este foarte contestat deoarece este singura religie care sustine faptul ca, o entitate dintr-o alta "dimensiune" daca vrei, se "contopeste" de o asemenea maniera cu omul. Nu mai exista un asemenea exemplu in nici o religie pamanteana.
Oroliului omenesc din pacate si astazi ii este greu sa-l recunoasca pe Iisus ca fiind fiul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 08:03:26
De ce ne-a creat Dumnezeu? Templier Knight Generalitati 6 17.03.2011 17:56:39
De ce a creat Dumnezeu lumea? crisnic Intrebari utilizatori 4 23.04.2010 13:52:13