![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dvs nu aveti pana acum,nici macar una, din experientele limita,care in viziunea lui heidegger formau valoarea gnoseologica si ontologic transfiguratoare a angst-ului ! solutia pentru ateismul dvs : 1). experente de viata cat mai... "tari " ! 2).sa cititi cartea "inteligenta materiei " |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am sa incerc eu sa-ti raspund la aceasta intrebare, cu toate ca, am fost invinuita ca sunt impotriva religiei crestin ortodoxe de foarte multe ori pe acest forum. Inainte ca Dumnezeu sa-l trimita pe Iisus pe pamant, sufletele oamenilor erau foarte pacatoase iar singura cale de mantuire a sufletelor lor, a fost aceasta cale a suferintei. Modul in care ea trebuie urmata este data de exemplul lui Iisus. Dumnezeu si-a trimis propiul fiu pentru ca oamenii sa inteleaga cat mai bine ce anume au de facut. Ce iubire mai mare vrei din partea lui Dumnezeu pentru neamul omenesc? Cu toate ca toti stiau ca va veni Mesia, cati dintre ei L-au recunoscut? In ceea ce priveste Biblia, din punctul meu de vedere este cel mai "codat" document pe care il are omenirea la ora actuala si cu siguranta ca nu va avea altul mai bun in acest sens. Datorita acestui lucru, INTELEGEREA ei, de multe ori aduce multe controverse. Daca ar fi existat un "trib primitiv" pe pamant care sa scrie o astfel de carte, cu siguranta ca am fi avut sanse foarte mari de evolutie si de intelegere sub toate aspectele vietii si ale existentei nostre. Ne punem firesc intrebarea: Dupa atatea mii de ani, de ce am INVOLUAT atat de mult incat si acum sa punem la indoiala existenta lui Iisus si implicit a lui Dumnezeu? Cum de oamenii nu au avut capacitatea de a evolua si de a patrunde in adevarurile existentei sale pe toate planurile? Ce sanse mai avem acum? Greu de spus. De ce i-a lasat Dumnezeu pe atei langa credinciosi? Tocmai pentru a pune in evidenta credinta. Lumina se vede intotdeauna mai bine in contrast cu intunericul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Te-ai straduit sa Il cunosti pe Dumnezeu, te-ai straduit sa te apropii de El? Nu cred ca suficient, cel putin asa inteleg din vorbele tale... ![]() Intrebarea este ce ai facut tu ca sa nu mai suferi? |
|
||||
|
||||
![]()
parerea mea:din dragoste si din dorinta de a se bucura vesnic cu cineva asemeni dumnezeirii
|
|||
|
|||
![]()
Ne-a creat ca sa ne inchinam Lui, ca sa aiba supusi, inchinatori, slavitori. De aceea ne-a creat ca sa ii fim servitori. Simplu, nici o filosofie complicata. Exact ca ingerii. Pamantul l-a creat ca parte a Unieversului, ca sa completeze ordinea universala.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
islamul, respecta prin coran, celelalte religii?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Orice religie se intemeiaza doar in raport cu ea insasi si se declara a fi unica solutie pentru mantuirea sufletului. Coranul nu ul recunoste pe Iisus ca si fiu a lui Dumnezeu ci ca pe un "profet". In rest, de obicei din cate stiu eu, nu se pronunta vehement impotriva crestinismului ca si religie ci impotriva reprezentantilor acestora care au intervenit in viata musulmana. Musulmanii au condus lumea cca 1000 de ani ca si imperiu iar orogiile rezultate din aceasta, sunt mari. La fel si chinezii care au avut o societate extraordinar de evoluata in momentul in care "i-a descoperit" lumea crestina. Sa nu uitam ca ei au fost intemeietorii tiparului in lume si au emis pentru prima data banii de hartie. Asta printre multe alte descoperiri. Orice s-ar spune, si oricat ne-ar fi de greu sa recunoastem, chinezii au o istorie extraordinara si sunt oameni extrem de inteligenti si de supusi care au invatat pas cu pas sa-si cladeasca o lume mai buna atat din pdv material cat si spiritual. Crestinismul este foarte contestat deoarece este singura religie care sustine faptul ca, o entitate dintr-o alta "dimensiune" daca vrei, se "contopeste" de o asemenea maniera cu omul. Nu mai exista un asemenea exemplu in nici o religie pamanteana. Oroliului omenesc din pacate si astazi ii este greu sa-l recunoasca pe Iisus ca fiind fiul lui Dumnezeu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 08:03:26 |
De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 17:56:39 |
De ce a creat Dumnezeu lumea? | crisnic | Intrebari utilizatori | 4 | 23.04.2010 13:52:13 |
|