Citat:
În prealabil postat de Eugen7
cu tot respectul, de-a lungul veacurilor Biserica Ortodoxa si Sfintii Parinti au folosit multe versiuni ale Sfintei Scripturi in care traducerile literare diferau destul de mult, insa intelesul este acelasi la toti Sfintii Parinti si la toti marii teologi ortodocsi din toate veacurile, ei marturisind in cor adevarul credintei ortdoxe crestine, in Duhul Sfant evident, caci Duhul Sfant este garantul adevarului Bisericii, adevar care nu este altul in afara de Hristos Iisus Domnul Dumnezeu nostru si fratele nostru.
noi nu ne bazam pe "sola scriptura". pentru noi nu poate exista adevar fara Duhul Sfant care vine in deplinatatea lui doar prin unirea reala cu Hristos Iisus la Taina Sfintei Impartasanii.
deci pentru noi crestinii ortodocsi, degeaba citesti Sfanta Scriptura daca nu ai Duhul Sfant ca sa poti intelege adevarul... (in cap 24 al Evangheliei dupa Luca se arata foarte clar ca degeaba le-a talcuit scripturile sfintel Hristos insusi ucenicilor, caci acestia nu l-au cunoscut deplin decat la frangerea painii, adica la Sfanta Euharistie). de aceea noi ii cinstim si invatam de la Sfintii Parinti care toata viata si-au petrecut-o in post si in rugaciune traind in Duh Sfant...
|
Apreciez mult că sunteți sincer. Cred că e pentru prima dată când un ortodox îmi spune direct că dogma Bisericii Ortodoxe e formată pe baza învățăturii sfinților părinți și a interpretării
lor scripturistice, iar nu pe Sfânta Scriptură. Aceeași franchețe am remarcat-o și la catolici care recunosc că Biserica are autoritatea de a face modificări la învățătura Bibliei. Bine măcar că știm cum stăm. Vă mulțumesc.