View Single Post
Vechi 14.09.2010, 19:06:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Deci 50% dintre voi sustineti ca e necesara binecuvantarea duhovnicului,50% ca nu e necesara.
Cred ca ideal ar fi o viata in care duhovnicul sa iti fie alaturi la fiecare fapta importnta de care vrei sa te apuci.Asa ar fi canonic si in spiritul ortodoxiei.Dar daca totusi nu toti beneficiem de astfel de duhovnici,oare chiar stim atunci sa ne rugam singuri ? Nu e si in aceasta rugaciune de unul singur,nevoie de indrumare?
Deci problema as pune-o asa:te poti ruga si singur,dar chiar poti?
De la caz la caz ! De la om la om ! De puterea și înțelegerea fiecăruia ! De multe depinde, dragă Iustine formarea unui program ordonat și zilnic în rugăciune . În general pe piață, de pot spune astfel, nu se tipăresc , nu se difuzează cărți de rugăciuni Ortodoxe fără binecuvântări în tipărire . Deci avem o binecuvântare ! Mai vrem una ? Bun , mai luăm una, apoi încă . . ., dar să nu ne pierdem în prea multe binecuvântări , uitând esențialul și înțelesul rugăciunii . Ce recomand ? E bine a ține legătura cu Duhovnicul și în acest sens , dar să ne cunoaștem mai înainte de toate pe noi înșine, neforțând mintea și puterea noastră de înțelegere ! Rugăciunea trebuie trăită, înțeleasă , nu trebuie citită pentru fală, pentru palmares, pentru că am auzit la X sau Y , sau mai știu eu ce . Să ne lăsăm inimile deschise și Dumnezeu ne va descoperi cele bune și folositoare nouă ! Să nu uităm nici de duhovnic, dar să-l nu-l transformăm în birou de informație ,să nu devenim ridicoli sau pisălogi. Cumpătare și discernământ !