![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Încă o dată, mă bucur că suntem de acord cu privire la lectură, nu ne rămâne decât să purcedem la treabă.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bănuiesc (nu dau cu parul) că atitudinea ta de "revoltă" vine poate și din experiențe personale mai puțin bune. Un popă bun ca duhovnic, cred că te-ar "remonta" duhovnicește, vreau să spun.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
Plansurile se pot citi zilnic, tot anul, iar nu numai in Postul Mare, dupa cum spun unii.
Spune parintelui despre ele, desi rugaciunea poate fi facuta si fara a cere voie (si ii spui la prima intalnire). Depinde de duhovnic, de cum vede el lucrurile. Multi nu dau nici o binecuvantare, adica fiecare spune ce vrea si cat vrea. Sunt rari duhovnicii care inca mai supravegheaza strict masura si ce anume sa spuna fiecare.
|
||||
|
||||
![]()
Daca inima cere o astfel de hrana, haraneste-o, nu mai sta pe gaduri - am voie sau nu. Nu-i nimic rau in a te ruga, rau e sa uiti de Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Va multumesc tuturor,nu am stiut ca trebuie sa-l intreb pe duhovnic de aceste rugaciuni si raspunzandu-mi voi la intrebare l-am intrebat si mi-a raspuns ca nu este necesara binecuvantare pentru citirea Plansurilo Sfantului Efrem Sirul ,dar pentru Psaltire si Psaltirea Maicii Domnului da.
Va multumesc ca ma ajutati!
|
|||
|
|||
![]()
Deci 50% dintre voi sustineti ca e necesara binecuvantarea duhovnicului,50% ca nu e necesara.
Cred ca ideal ar fi o viata in care duhovnicul sa iti fie alaturi la fiecare fapta importnta de care vrei sa te apuci.Asa ar fi canonic si in spiritul ortodoxiei.Dar daca totusi nu toti beneficiem de astfel de duhovnici,oare chiar stim atunci sa ne rugam singuri ? Nu e si in aceasta rugaciune de unul singur,nevoie de indrumare? Deci problema as pune-o asa:te poti ruga si singur,dar chiar poti? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
RUGACIUNEA POSTULUI MARE (A SFANTULUI EFREM SIRUL) | georgeval | Rugaciuni | 42 | 03.03.2014 00:50:04 |
Ce sunt cele 7 plansuri | roman2010 | Generalitati | 3 | 13.07.2010 18:53:35 |
Rugaciunea Sf.Efrem Sirul | Elena78 | Rugaciuni | 2 | 24.08.2008 14:47:39 |
Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul în versuri | atud | Rugaciuni | 0 | 08.04.2008 22:22:52 |
|