View Single Post
Vechi 16.09.2010, 21:55:05
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Inca nu m-am Impartasit in Biserici protestante dar de abia astept sa o fac ca sa vad ce simt, asa o sa ma dumiresc mai bine daca este adevar sau minciuna acolo,
este exact ce am spus si eu in postarile anterioare. dumneavoastra nu mai sunteti ortodoxa in inima si credinta dumneavostra. ca sa participati la impartasania (simbolica) a cultelor protestante si neoprotestante va trebui insa sa va lepadati de Botezul Ortodox pentru ca majoritatea va vor cere sa fiti rebotezata. Repet, este libertatea dumneavoastra de alegere. Hristos nu forteaza pe nimeni.

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
...M-am Impartasit insa in Biserica Catolica, si niciodata nu s-au facut slujbe de revenire pentru mine cand m-am reimpartasit la ortodocsi. ...
pai ati participati la Taina Sfintei Spovedanii in Biserica Ortodoxa inainte de Sfanta Impartasanie? Ati marturisit ca v-ati impartasit la Biserica Romano-Catolica? Daca Preotul ortodox v-a dat "dezlegare" sa va impartasiti in Biserica Ortodoxa nu este nici o problema. Stie el toate amanuntele care l-au determinat sa ia aceasta decizie. Preotul Duhovnic raspunde pentru credinciosii aflati in parohia sa (si toti care se spovedesc la el) in fata lui Hristos.

Nu intram in amanunte cu privire la Biserica Romano-Catolica care are Sfintele Taine, deci are Taina Sfintei Preotii (prin succesiune apostolica) si considera Taina Sfantei Euharistii ca fiind adevarat trupul si sangele Domnului (este adevarat ca lipseste rugaciunea Epiclezei, ca folosesc painea nedospita... repet nu intram in amanunte). De asemenea Biserica Romano-Catolica are Taina Sfantului Botez in numele Sfintei Treimi, iar cand un credincios romano-catolic doreste sa faca parte din Biserica Ortodoxa el nu este rebotezat (desigur exista si pareri ortodoxe mai radicale, dar iarasi nu intram in amanunte).

Last edited by Eugen7; 16.09.2010 at 22:02:59.
Reply With Quote