Citat:
În prealabil postat de adiandrea6
In biserica anglicana in care am fost deja de 3 ori, nu numai ca nu trebuie sa ma lepad de Botezul Ortodox, ci dimpotriva, oricine vine, ramane ceea ce este pentru ca ei stiu, si acum il citez pe preotul femeie al bisericii: "sa traim in unitate diversitatea". Asa ca pot sa ma Impartasesc fara probleme la ei. Daca nu am facut-o pana acum este din simplul motiv ca Impartasania s-a dat numai dimineata si eu am fost numai la Slujba de seara. Dar acum o sa merg si dimineata si o sa ma Impartasesc la ei.
|
Euharistia presupune unitatea de credinta. As putea spune ca Euharistia este conditionata de credinta, inainte de momentul Impartasaniei in Biserica Ortodoxa se rosteste rugaciunea "Cred Doamne si marturisesc ca Tu esti cu adevarat...........iar acesta este insusi preacurat Trupul Tau si acesta este insusi preascump Sangele Tau...." Ce semnificatie are Euharistia in teologia anglicana si ce semnificatie are in teologia ortodoxa. Cei care nu ramaneau in unitatea credintei nu aveau parte de Euharistie erau indepartati. Motivul? Lipsa unitatii de credinta. Vezi perioada patristica a sinoadelor ecumenice, cand cei care cadeau in erezie nu aveau parte de Euharistie.