Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2010, 18:10:43
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
este exact ce am spus si eu in postarile anterioare. dumneavoastra nu mai sunteti ortodoxa in inima si credinta dumneavostra. ca sa participati la impartasania (simbolica) a cultelor protestante si neoprotestante va trebui insa sa va lepadati de Botezul Ortodox pentru ca majoritatea va vor cere sa fiti rebotezata. Repet, este libertatea dumneavoastra de alegere. Hristos nu forteaza pe nimeni.
In biserica anglicana in care am fost deja de 3 ori, nu numai ca nu trebuie sa ma lepad de Botezul Ortodox, ci dimpotriva, oricine vine, ramane ceea ce este pentru ca ei stiu, si acum il citez pe preotul femeie al bisericii: "sa traim in unitate diversitatea". Asa ca pot sa ma Impartasesc fara probleme la ei. Daca nu am facut-o pana acum este din simplul motiv ca Impartasania s-a dat numai dimineata si eu am fost numai la Slujba de seara. Dar acum o sa merg si dimineata si o sa ma Impartasesc la ei.
Cat despre cine este ortodox si cine nu, nu cred ca v-a dat Iisus scaunul Sau de judecator, si inca nu mi-ati demonstrat ca am zis ceva care sa contrazica invatatura lui Hristos, singura 100% adevarata si dreapta.

Citat:
pai ati participati la Taina Sfintei Spovedanii in Biserica Ortodoxa inainte de Sfanta Impartasanie? Ati marturisit ca v-ati impartasit la Biserica Romano-Catolica?
Bine-nteles, de fiecare data. Cand merg intr-o biserica nu fac nimic de capul meu ci mai inainte intreb. Si cum in Biserica Ortodoxa se da Impartasania dupa Spovedanie, exact asa am facut. Si nu-s o ipocrita ca sa ascund la Spovedanie ceea ce cred. Ca sa nu mai spun ca preotul grec, am avut si duhovnic grec, cand mi-a explicat de ce sa nu mai merg la catolici, mi-a prezentat despre ei exact ceea ce eu traisem in Biserica Ortodoxa romaneasca, si cand mi-a zis de ce sa stau la ortodocsi, mi-a prezentat exact ceea ce eu traisem in biserica romano- catolica

Citat:
Daca Preotul ortodox v-a dat "dezlegare" sa va impartasiti in Biserica Ortodoxa nu este nici o problema. Stie el toate amanuntele care l-au determinat sa ia aceasta decizie. Preotul Duhovnic raspunde pentru credinciosii aflati in parohia sa (si toti care se spovedesc la el) in fata lui Hristos.

Nu intram in amanunte cu privire la Biserica Romano-Catolica care are Sfintele Taine, deci are Taina Sfintei Preotii (prin succesiune apostolica) si considera Taina Sfantei Euharistii ca fiind adevarat trupul si sangele Domnului (este adevarat ca lipseste rugaciunea Epiclezei, ca folosesc painea nedospita... repet nu intram in amanunte). De asemenea Biserica Romano-Catolica are Taina Sfantului Botez in numele Sfintei Treimi, iar cand un credincios romano-catolic doreste sa faca parte din Biserica Ortodoxa el nu este rebotezat (desigur exista si pareri ortodoxe mai radicale, dar iarasi nu intram in amanunte).
Rugaciunea epiclezei lipseste doar in imaginatia ortodocsilor despre catolici. Este prima minciuna pe care am descoperit-o si care mi-a pus un mare semn de intrebare asupra "adevarului" spus in Biserica Ortodoxa.
Cunoasteti vreun (neo)protestant care a trecut in Biserica Ortodoxa fara sa se boteze? Exista si unii celebri si foarte apreciati de ortodocsi.
Iar daca catolici si (neo)protestantii se inchina diavolului atunci cand celebreaza Taina Euharistiei sau respectiv Cina Domnului (asa cum sunt acuzati de multime de ortodocsi) cum atunci Botezul nu este tot un Botez in diavolul ci dimpotriva este recunoscut ca valid? Asta spune totul despre unele prejudecati ortodoxe.

Last edited by adiandrea6; 17.09.2010 at 18:13:03.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 18:19:58
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
In biserica anglicana in care am fost deja de 3 ori, nu numai ca nu trebuie sa ma lepad de Botezul Ortodox, ci dimpotriva, oricine vine, ramane ceea ce este pentru ca ei stiu, si acum il citez pe preotul femeie al bisericii: "sa traim in unitate diversitatea". Asa ca pot sa ma Impartasesc fara probleme la ei. Daca nu am facut-o pana acum este din simplul motiv ca Impartasania s-a dat numai dimineata si eu am fost numai la Slujba de seara. Dar acum o sa merg si dimineata si o sa ma Impartasesc la ei.
Cat despre cine este ortodox si cine nu, nu cred ca v-a dat Iisus scaunul Sau de judecator, si inca nu mi-ati demonstrat ca am zis ceva care sa contrazica invatatura lui Hristos, singura 100% adevarata si dreapta.

Bine-nteles, de fiecare data. Cand merg intr-o biserica nu fac nimic de capul meu ci mai inainte intreb. Si cum in Biserica Ortodoxa se da Impartasania dupa Spovedanie, exact asa am facut. Si nu-s o ipocrita ca sa ascund la Spovedanie ceea ce cred. Ca sa nu mai spun ca preotul grec, am avut si duhovnic grec, cand mi-a explicat de ce sa nu mai merg la catolici, mi-a prezentat despre ei exact ceea ce eu traisem in Biserica Ortodoxa romaneasca, si cand mi-a zis de ce sa stau la ortodocsi, mi-a prezentat exact ceea ce eu traisem in biserica romano- catolica

Rugaciunea epiclezei lipseste doar in imaginatia ortodocsilor despre catolici. Este prima minciuna pe care am descoperit-o si care mi-a pus un mare semn de intrebare asupra "adevarului" spus in Biserica Ortodoxa.
Cunoasteti vreun (neo)protestant care a trecut in Biserica Ortodoxa fara sa se boteze? Exista si unii celebri si foarte apreciati de ortodocsi.
Iar daca catolici si (neo)protestantii se inchina diavolului atunci cand celebreaza Taina Euharistiei sau respectiv Cina Domnului (asa cum sunt acuzati de multime de ortodocsi) cum atunci Botezul nu este tot un Botez in diavolul ci dimpotriva este recunoscut ca valid? Asta spune totul despre unele prejudecati ortodoxe.
Dragă, în periplul tău "spiritual", pentru că vedem cu toții că ești o aventurieră temerară în apele primejdioase ale credinței, iar dacă o să mai continui mult s-ar putea să devii chiar o martiră feministă, ai ajuns până la urmă să mănânci la baptiști? Oricum trebuie să recunosc că toată aventura dumitale, pe măsură ce ne-o împărtășești cu atâta sinceritate, devine pentru mine o sursă tot mai bogată de distracții, dar asta nu o consider a fi vina mea pentru că dumneata ești o neascultătoare.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 18:32:21
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
Euharistia presupune unitatea de credinta. As putea spune ca Euharistia este conditionata de credinta, inainte de momentul Impartasaniei in Biserica Ortodoxa se rosteste rugaciunea "Cred Doamne si marturisesc ca Tu esti cu adevarat...........iar acesta este insusi preacurat Trupul Tau si acesta este insusi preascump Sangele Tau...." Ce semnificatie are Euharistia in teologia anglicana si ce semnificatie are in teologia ortodoxa. Cei care nu ramaneau in unitatea credintei nu aveau parte de Euharistie erau indepartati. Motivul? Lipsa unitatii de credinta. Vezi perioada patristica a sinoadelor ecumenice, cand cei care cadeau in erezie nu aveau parte de Euharistie.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2010, 18:56:19
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Euharistia presupune unitatea de credinta. As putea spune ca Euharistia este conditionata de credinta, inainte de momentul Impartasaniei in Biserica Ortodoxa se rosteste rugaciunea "Cred Doamne si marturisesc ca Tu esti cu adevarat...........iar acesta este insusi preacurat Trupul Tau si acesta este insusi preascump Sangele Tau...." Ce semnificatie are Euharistia in teologia anglicana si ce semnificatie are in teologia ortodoxa. Cei care nu ramaneau in unitatea credintei nu aveau parte de Euharistie erau indepartati. Motivul? Lipsa unitatii de credinta. Vezi perioada patristica a sinoadelor ecumenice, cand cei care cadeau in erezie nu aveau parte de Euharistie.
In Biserica anglicana este foarte simplu: toti cred ceea ce scrie in Biblie, asa ca toti cred ca Painea si Vinul sunt Trupul si Sangele Domnului. Avand in vedere ca Domnul nu a zis prin ce metoda painea si vinul se transforma, ei nu pot impune nimanui sa creada in transubstantialitate, cosubstantialitate etc. Ci ei cred foarte simplu: painea si vinul sunt Trupul si Sangele Domnului pentru ca asa a zis El iar ei cred ca ceea ce a zis Domnul este adevarat, cred ca trebuie sa facem asta in amintirea Lui, pentru ca asa a zis El sa facem, si cred ca trebuie sa facem acest lucru pana la a doua Lui venire, pentru ca asa a zis El, si prin asta marturisim ca El va reveni.
A fost primul lucru pe care l-am intrebat cand am fost la ei, tocmai ca sa stiu daca mai merg sau nu. Iar raspunsul m-a multumit pe deplin, asa ca nu vad unde nu as fi in comuniune de credinta cu ei. Ei nu zic nimic care sa nu respecte Biblia.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 09:00:14
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
In Biserica anglicana este foarte simplu: toti cred ceea ce scrie in Biblie, asa ca toti cred ca Painea si Vinul sunt Trupul si Sangele Domnului. Avand in vedere ca Domnul nu a zis prin ce metoda painea si vinul se transforma, ei nu pot impune nimanui sa creada in transubstantialitate, cosubstantialitate etc. Ci ei cred foarte simplu: painea si vinul sunt Trupul si Sangele Domnului pentru ca asa a zis El iar ei cred ca ceea ce a zis Domnul este adevarat, cred ca trebuie sa facem asta in amintirea Lui, pentru ca asa a zis El sa facem, si cred ca trebuie sa facem acest lucru pana la a doua Lui venire, pentru ca asa a zis El, si prin asta marturisim ca El va reveni.
A fost primul lucru pe care l-am intrebat cand am fost la ei, tocmai ca sa stiu daca mai merg sau nu. Iar raspunsul m-a multumit pe deplin, asa ca nu vad unde nu as fi in comuniune de credinta cu ei. Ei nu zic nimic care sa nu respecte Biblia.
"Amintirea" trebuie interpretata ca o reactualizare-anamnesis- in teologia rasariteana nu inseamna amintire ca repetare ci ca reactualizare. Nu doar credinta in prezenta Mantuitorului in Taina Euharistiei este necesara, ci toata credinta Bisericii- ereziile diferite, nu doar cele legate de Euharistie, ii impiedica pe eretici sa participe la comuniunea Euharistica.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 13:09:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
"Amintirea" trebuie interpretata ca o reactualizare-anamnesis- in teologia rasariteana nu inseamna amintire ca repetare ci ca reactualizare. Nu doar credinta in prezenta Mantuitorului in Taina Euharistiei este necesara, ci toata credinta Bisericii- ereziile diferite, nu doar cele legate de Euharistie, ii impiedica pe eretici sa participe la comuniunea Euharistica.
Domnul a zis sa facem aceasta Euharistie in amintirea Sa. Fiecare intelege cum poate.
Si daca tot sunt ceva experti in Euharistie, am o intrebare: cand noi mancam Trupul real al Domnului si bem sangele real al Domnului, mancam trupul cu cap sau fara? Este un trup golit de sange, din moment ce sangele era in potir iar painea era separat un mainile Sale? Si mancam tot ceea ce contine un trup, adica oase, muschi, intestine, grasime, sistem nervos central si periferic, degete, organe "rusinoase" etc? Mancam toate acestea integral, sau doar cate o bucatica? Si daca noi, crestinii suntem trupul Domnului, asta inseamna ca ne mancam pe noi insine?
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 13:22:24
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Domnul a zis sa facem aceasta Euharistie in amintirea Sa. Fiecare intelege cum poate.
Si daca tot sunt ceva experti in Euharistie, am o intrebare: cand noi mancam Trupul real al Domnului si bem sangele real al Domnului, mancam trupul cu cap sau fara? Este un trup golit de sange, din moment ce sangele era in potir iar painea era separat un mainile Sale? Si mancam tot ceea ce contine un trup, adica oase, muschi, intestine, grasime, sistem nervos central si periferic, degete, organe "rusinoase" etc? Mancam toate acestea integral, sau doar cate o bucatica? Si daca noi, crestinii suntem trupul Domnului, asta inseamna ca ne mancam pe noi insine?
Eu iti pot raspunde la aceste intrebari daca si domnia ta imi raspunzi la una singura: care era inaltimea (in cm) lui Adam si care era mancarea lui preferata?

Ai grija ca cel care te face sa crezi ca esti foarte importanta te impinge incet, incet, spre penibil. Daca nu esti atenta, din penibil poti ajunge si la blasfemie. Sa vezi bucurie pe "educatorul" fratiei tale atunci! Ce zici de un pic de blandete si smarenie, se poate? Sau macar bun simt: lasa Tainele si cauta sa te odihnesti in Domnul (sa te smeresti)! Nu cred ca ai sa poti! Pariu?

Domnul sa fie cat mai aproape de domnia ta!
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 13:28:56
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Eu iti pot raspunde la aceste intrebari daca si domnia ta imi raspunzi la una singura: care era inaltimea (in cm) lui Adam si care era mancarea lui preferata?

Ai grija ca cel care te face sa crezi ca esti foarte importanta te impinge incet, incet, spre penibil. Daca nu esti atenta, din penibil poti ajunge si la blasfemie. Sa vezi bucurie pe "educatorul" fratiei tale atunci! Ce zici de un pic de blandete si smarenie, se poate? Sau macar bun simt: lasa Tainele si cauta sa te odihnesti in Domnul (sa te smeresti)! Nu cred ca ai sa poti! Pariu?

Domnul sa fie cat mai aproape de domnia ta!
Pariul nu vine de la Domnul, ci de la El vine doar "da" si "nu".
Taina Euharistiei s-a spus ca este cea mai importanta si ca daca nu credem cum trebuie in ea suntem eretici. Acum sa va vad cat de bine se poate crede in ceva care ramane o Taina. Iar intrebarea dumneavoastra care vroia sa ma prinda in capcana, v-a prins de fapt pe dumneavoastra pentru ca ati recunoscut indirect ca si pentru dumneavoastra ramane o Taina. Cum am zis si eu de atatea ori. Iar anumiti ortodocsi ii considera eretici pe altii pentru ca acestia din urma nu inteleg "cum trebuie" ceea ce de fapt si pentru acuzatorii lor este de neinteles: o Taina. Taina se accepta, dumneavostra si altii ca dumneavoastra spuneti din gura ca acceptati Taina ca atare dar ii acuzati pe altii ca sunt eretici pentru ca nu inteleg "cum trebuie" ceea ce este de neinteles cu mintea omeneasca, nici de ei, dar nici de dumneavoastra.

Cat despre faptul ca m-as crede importanta, va atrag inca o data atentia ca Taina preotiei nu include si dreptul de a judeca semenul, asta pe langa faptul ca judecata dumneavoastra este eronata. Se credea Iisus important? El nu se credea mai mult, dar nici mai putin (!) decat ceea ce era, este si va fi pentru eternitate: Fiul nascut al lui Dumnezeu Tatal. Asa si eu, nu ma cred mai mult dar nici mai putin decat ceea ce sunt si voi fi pentru eternitate: fiica infiata a lui Dumnezeu Tatal, langa care nadajdueisc, prin credinta in Iisus, sa raman pentru o eternitate.
Dumneavoastra insa, cine va credeti?

Last edited by adiandrea6; 18.09.2010 at 13:36:24.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2010, 22:13:19
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu ma rezum la Taina si nu caut sa o rationalizez. Intrebarile dumneavoastra distrug Taina si se incearca sa se cada intr-o interpretare pur materiala.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2010, 10:20:45
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
ORGANE RUSINOASE!!! RUSINE SA VA FIE PENTRU ASEMENEA AFIRMATII!!! NIMIC NU ESTE RUSINOS IN OM, CACI TOATE AU FOST FACUTE BUNE (FACEREA 1,31).
OMUL ISI POATE FACE TOT TRUPUL RUSINOS PRIN PERVERSIUNE (NU DOAR ORGANELE GENITALE... CI SI GURA ETC.) SI ASTFEL SE SPURCA TOT.

cat despre "trupul Domnului fara cap" la care ati facut referie: omul (credinciosul crestin ortodox) se decapiteaza singur cand nu vrea sa asculte (intru totul) de Biserica Ortodoxa (mai precis de invatatura ei), intrucat capul Bisericii care este Hristos.

Prin Sfintele Taine... mai exact prin Taina Sfantului Botez, prin Taina Sfintei Spovedanii dar mai ales prin Taina Sfintei Euharisii, intreg sufletul (mai ales spiritul sufletului) si trupul (absoult tot, din crestet pana la talpi... fiecare firisor de par, fiecare molecula, fiecare celula... fiecare atom) este curatat si patruns de Hristos Iisus Dumnezeu in chip REAL nu simbolic.

prin afirmatiile pe care le faceti privitor la Sfanta Euharistie va lispeste intreg capul (cu creier, minte...)
Trupul si Sangele Domnului HRISTOS IISUS ESTE PREZENT REAL IN SFANTUL POTIR. O singura picatura din sfant sangele LUI si o singura bucatica din preasfant trupul LUI este patrunsa de intreaga fire Dumnezeiasca in toata deplinatatea ei si deci undeste pe cel ce se impartaseste cu Dumnezeu.

In concluzie FIECARE MOLECULA, FIECARE ATOM... DIN TRUPUL SI SANGELE DOMNULUI IISUS HRISTOS ESTE UNIT IN INTREGIME CU TOATA DEPLINATATEA FIRII DUMNEZEIESTI SI ASTFEL FIECARE CREDINCIOS PRIN TAINA SFINTEI IMPARTASANII SE UNESTE IN CHIP REAL CU INTREG HRISTOS IISUS DOMNUL DUMNEZEUL NOSTRU.

ASTFEL NU ESTE NECESARA SA FIE PREZENTA INTREAGA MASA A CORPULUI DOMNULUI IISUS HRISTOS IN SFANTUL POTIR SI NICI IN LINGURITA SFINTEI IMPARTASANII, CI ESTE SUFICIENT CA FIECARE CREDINCIOS SA PRIMEASCA O SINGURA MOLECULA, UN SINGUR ATOM DIN TRUPUL DOMUL DOMNULUI PENTRU CA UNIREA CU INTREG DOMNUL IISUS HRISTOS (DUMNEZEU ADEVARAT SI OM ADEVARAT) SA FIE DEPLINA.

Daca un credincios a primit la Sfanta impartasanie, in lingurita, o "bucatica" mai mare din Trupul Domnului nu inseamna nicidecum ca acesta s-a unit "mai mult" sau "mai deplin" cu Hristos decat un alt credincios care a primit o bucatica mai mica, caci amndoi s-au unit la fel cu intreg Domnul Iisus Hristos, deci cu deplinatatea lui Dumnezeu. Desigur este indicat ca fiecare crestin sa se uneasca cat mai des (cam o data pe luna) cu Hristos Domnul in Taina Sfintei Impartasanii, dupa randuiala Bisericii, sub indrumarea preotului duhovnic.

NU MAI JUECATI MATERIAL (FIZIC) CELE CE SE CUGETA DOAR DUHOVNICESTE (IN DUHUL SFANT DUMNEZEU)

Sfantul Ioan Damaschin - Dogmatica, cartea a IV-a, cap XIII:
"Pâinea si vinul sunt în chip real trupul unit cu Dumnezeirea; ele sunt trupul luat din Sfânta Fecioară. Asta nu înseamnă că se pogoară din cer trupul care a fost înălțat, ci că însăși pâinea și vinul se prefac în trupul si sângele Domnului. Dar dacă cauți să afli chipul în care se face aceasta, îți este de ajuns să auzi că se fac prin Duhul Sfânt, după cum Domnul si-a făcut prin Duhul Sfânt, luiși în El însuși, trup din Sfânta Născătoare de Dumnezeu. Mai mult nu cunoaștem decât că Cuvântul lui Dumnezeu este real, activ, atotputernic, dar modul în care se prefac nu s e poate cerceta. Nu este rău să spunem și aceasta, că după cum în chip natural, prin mâncare, pâinea, iar prin băutură, vinul și apa se prefac în trupul si sângele celui care mănâncă si bea, și nu devine alt corp decât corpul lui cel mai dinainte, tot astfel și pâinea punerii înainte, vinul si apa, prin invocarea și pogorîrea Sfântului Duh se prefac în chip supranatural în trupul și sângele lui Hristos și nu sunt doi, ci unul si același. ...
Cărbunele nu este un lemn simplu, ci este unit cu focul. Tot astfel si pâinea împărtășaniei, nu este pâine simplă, ci unită cu Dumnezeirea; iar trupul unit cu Dumnezeirea nu este o singură fire, ci una a trupului si alta a Dumnezeirii unite cu el; pentru aceea amândoua împreună nu sunt o fire, ci două. "

Last edited by Eugen7; 20.09.2010 at 13:11:19.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Euharistia - Întîlnirea Cu Hristos iRoDiOn Impartasania (Taina Euharistiei) 3 05.12.2014 15:56:39
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
euharistia si demonizatii symbian01 Exorcismul 12 11.07.2011 16:51:59
Jertfa Euharistică sau Euharistia ca Jertfă doctor_faustus Impartasania (Taina Euharistiei) 0 10.10.2010 19:41:27
Euharistia alecsandru Impartasania (Taina Euharistiei) 42 21.05.2009 15:17:52