Subiect: Despatimirea
View Single Post
Vechi 17.09.2010, 20:34:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Sfintii Parinti

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Eu una, va marturisesc sincer ca nici acum nu am inteles ce inseamna patimirea la nivel teologic...dar nici despatimirea.
Scopul urmarit de Sfintii Parinti este despatimirea , iluminarea si indumnezeirea noastra , caci nimic nu este mai frumos in viata decat sufletul care isi afla linistea si odihna in Dumnezeu . Sfintii Parinti au transpus ei insisi mai intai in viata sfaturile lor si asa au vorbit si au scris despre necontenitul razboi duhovnicesc , ca unii care au trecut prin el castigandu-l . S-au imbogatit in virtute , s-au iluminat si au atins desavarsirea si asa ne invata cum sa ne curatam , iluminam si desavarsim . Avand pavaza dreptei credinte si atingand prin virtuti si rugaciune culmile unirii dumnezeiesti ramanand nebiruiti de viciu nici in timpul odihnei trupesti , Sfintii Parinti au plamadit necontenit sufletul crestinilor cu florile cele alese ale virtutilor . Am avut , avem si vom avea nevoie de scrierile lor , si ( raspunzand la o intrebare mai veche de pe forum ) scrierile lor sunt mai actuale ca nicicand , caci aproape in fiecare pagina din scrierile lor , Sfintii Parinti elogiaza binele moral sau virtutea . Invatatura Sfintilor Parinti a fost transmisa prin succesiune neantrerupta de la Hristos si apostolii Sai pana in ziua de astazi si nu a existat niciodata o perioada de la intemeierea Bisericii Domnului Hristos pe pamant , in care gandirea patristica sa nu calauzeasca Biserica .