View Single Post
Vechi 19.09.2010, 14:57:39
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Daca nu ai fi citit printre randuri ai fi observat ca in acest caz nu este vorba ca nu se poate dezlipi de familie si parinti...din contra.
Heaven bine a precizat mai sus ca este vorba de un caz patologic si in aceasta situatie indicat este sa se ia o atitudine concreta din partea sotiei care sa fixeze viitorul din acest punct de vedere...daca nu, se intrevede o viata zbuciumata si terorizata....inca una in Romania.
Din cele câteva rânduri postate de irinelu, nu cred că se poate desprinde concluzia că ar fi vorba de un caz patologic, chiar și pentru un psiholog cu experiență. Datele sunt insuficiente.
Se desprinde, eventual, o altă concluzie: cei doi nu erau pregătiți pentru căsătorie. Pentru ei contează foarte mult ceea ce spun ceilalți:
- pentru ea, mai ales, părinții, soțul, pe locul doi;
- pentru el, însă, contează atitudinea soției privind dorința acesteia de a se vedea cu părinții.

Ea ar trebui să-și rezolve cordonul ombilical, iar el, atitudinea refractară față de dorințele soției și să accepte că și ea gândește, are preferințe și opinii proprii, chiar dacă uneori sunt departe de a fi cele mai potrivite, dpsv.

"o viata zbuciumata si terorizata". Nu ar fi nici o astfel de viață dacă fetele nu ar fi atrase în tinerețe de toți zbuciumații și teroriștii. Nu ăștia sunt ăia cool prin școli? Nu ăștia fac impresie și toate sunt "pe spate" după ei? Care fete (băieți) agrează "tocilarii" (tocilarele)? (Cred că ați înțeles ce vreau să spun...)

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Pt initiatoarea topicului: cat timp ati stat impreuna inainte sa va casatoriti? Ce comportament avea el fata de familie, ca presupun ca si atunci ii vizitati? el are parinti, frati...rude in general...ii viziteaza? Cam ce tip comportamental are el: melancolic, coleric...este mai inchis in el...are prieteni, cum se manifesta in prezenta lor?
Sa stii ca toate astea sunt importante de luat in seama si inca multe altele pentru a avea o familie reusita.
Pentru inițiatoarea topicului: cât timp n-ați stat împreună înainte să vă căsătoriți? Ce comportament avea față de tine? Care era reacția lui la ce făceai și simțeai tu? Relațiile sale cu prietenii lui nu sunt problema ta, așa cum relațiile tale cu prietenele tale nu sunt problema lui. Comportamentul său cu ceilalți nu te privește pe tine dacă vrei să ai o familie reușită.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote