View Single Post
Vechi 26.09.2010, 14:41:21
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poti sa ii pui H mare, idolul facut de mintea ta tot idol ramane.

Sigur ca-ti poti administra si singur iertare, sunt doar atatea forme de psihologie care predica asta, si ghici ce, chiar functioneaza.

Insa alienarea cea mai perfecta a constiintei nu poate veni decat printr-o forma de religie in care individul isi administreaza neconditionat iertarea, fara o legatura directa cu pocainta creandu-si un mic idol caruia ii ofera toate atributele aparente ale dumnezeirii si care la schimb ii ofera iertare nelimitata, o scuza la indemana pentru toate greselile, iluzoriu sprijin moral, etc.

Este forma perfecta de alienare a constiintei ca si scuza pentru alienarea sentimentala cum ca o afectiune profunda si autentica este doar de fapt "sentimentalism" si gesturile pioase care deriva de aici 'inflorituri'.

Daca vrei sentimentalism, iti fac trimitere la muzica (neo)protestanta cu versuri religioase puse pe romante si melodii romanticoase, alea da inflorituri si sentimentalism ieftin.
Detalii, Alinush...Detalii si schimbari de subiect. Nu prea ai tu habar ce e in mintea mea. Retine insa ideea: numai persoana lui Hristos poate da iertarea, si nu obiectele pe care le atringe. Ce-o fi atat de greu de inteles?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14