Citat:
În prealabil postat de Traditie1
...iluzoriu cu a căuta dovezi ale lui Dumnezeu în creație. Creația este adusă la existență din nimic și totul este relativ în ceea ce privește aparențele ei....
A încerca să faci o legătură între știință și teologie este un lucru ce pare inteligent și mulți fac pe savanții în acest sens, dar este o capcană logică și un kitsch ideologic. Știința nu-și propune analiza cauzelor primordiale ale lumii, pătrunderea în ontologia ei și doar studiul de suprafață a fenomenologiei naturale. Iar teologia și filozofia caută cauzele ultime, esența realității.
|
Teologia nu cauta... ea stie prin revelatia Sfantului Duh, in Sfanta Scriptura si in scrierile Sfintilor Parinti.
" Pentru că ceea ce se poate cunoaște despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor.
20. Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înțelegându-se din făpturi, adică veșnica Lui putere și dumnezeire, așa ca ei să fie fără cuvânt de apărare, " Romani 1,19-20
Dupa cum Observati, Sfanta Scriptura si Sfantii Parinti nu au fost impotriva stiintei ci dimpotriva au aratat ca si in creatie "vedem" pe Creator. Desigur aceasta forma de cunoastere a lui Dumnezeu nu trebuie pusa inaintea cunoasterii prin Sfintele Taine ale Bisericii in Duhul Sfant.
Tot in Duhul Sfant noi crestinii ortodocsi intelegem nu doar cum functioneaza omul ca fiinta si universul, dar cunoastem si intelegem chiar si "adacurile lui Dumnezeu" (I Corinteni cap 2).
In conclzuie va raspect parea dumneavoastra privitoare la stiinta insa eu prefer sa am in abodarea mea exemplul Sfintilor Parinti si incerc sa folosesc (cu voia Domnului si ajutorul LUI) metodologia Sfintilor Parinti (Sfantul Ioan Damaschin...)
Slava Tie Doamne Iisuse Hristoase, Cuvinte al Tatalui, prin care toate s-au facut si nimic din cele ce s-au facut nu s-au facut fara Tine!