View Single Post
Vechi 29.09.2010, 20:12:44
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Religia: Ortodox
Implicit

Văd că nu se mai încheie topicul ăsta!
Fără supărare, dar d-l Vidoveczandrei a lansat topicul acesta, ca un fel de mănușă aruncată în fața non-ortodocșilor. Asta e doar umila mea părere; nu-i obligatoriu să fie și adevărată. Te rog frumos să mă ierți, frate Vidoveczandrei!
Mai rău, dl. Tricesimusquintus chiar a luat-o ca pe o ofensă, apoi alții și alții....
Au mai alunecat și pe lângă....
Normal, cei de la cultele care nu vizează botezul creștinilor în pruncie, susțin mereu că "nu scrie În Biblie că un creștin se botează în pruncie". Totuși, botezul în pruncie s-a "stabilit" în urma unui Sfânt Sinod Ecumenic (format din oameni care aveau asupra lor harul Duhului Sfânt). Apoi botezul este o Sfântă Taină. Nu prea avem noi, păcătoșii, dreptul să ne amestecăm în Sfintele Taine, cum că de ce e așa și nu altfel. Mintea noastră nu are cum să pătrundă înlăuntrul acestor Sfinte Taine.

Frați creștini, ar fi indicat să abandonăm pur și simplu topicul acesta, deoarece nu se ajunge la nimic bun, dimpotrivă, la divergențe intereconfesionale, poate chiar ofense, jigniri (vrăjmașul diavol asta așteaptă).
Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!
(rugăciunea Sfântului Efrem Sirul)

Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi!
Reply With Quote