View Single Post
Vechi 01.10.2010, 11:38:44
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
eu am dorit sa subliniez ca sa preda doctrina ortodoxa nu doar a parintilor greci dinainte de marea schisma din 1054 ci si dupa, invatatura ortodoxa fiind evidentiata obiectiv.
Din câte știu, obiectul patristicii este studiul operei Sfinților Părinți. Prin "Sfinții Părinți", catolicii înțeleg mai exact sfinții care au lăsat operă teologică remarcabilă în primul mileniu al Bisericii, dintre care mulți au fost numiți "doctori ai Bisericii". Desigur, Biserica Catolică a avut sfinți teologi și doctori și după această perioadă, până în ziua de azi, dar aceștia, chiar dacă au fost sanctificați, nu se încadrează în noțiunea de "sfinți părininți" și nu fac obiectul patristicii.
Cu atât mai puțin pot face obiectul acestei specialități teologii considerați sfinți în Bisericile aflate în schismă față de Biserica Catolică. Prin urmare, operele lor nu ar fi normal să fie studiate la patristică, ci, eventual, în cadrul altor specialități.

Citat:
nu intram in amanunte prvind uniatia... care a fost o gresala enorma. ortodocsii deveniti ulterior greco-catolicii au fost fortati sa aceepte punctele florentine.
Ortodocșii care s-au reunit cu Biserica Catolică nu au fost forțați, ci au semnat o cerere care a fost aprobată. Actul fundamental este bine păstrat și se găsește și pe Internet, dar nu am acuma vreme să îl caut.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote