View Single Post
Vechi 01.10.2010, 18:25:26
lastunul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de floricica Vezi mesajul

Invatatura din Noul Testament a fost numita Evanghelia nemuririi. Mantuitorul nostru Iisus Hristos, a avut o data un conflict cu saducheii-acestia erau o secta vestita pentru necredinta lor in viata viitoare si in nemurire (asa cum credeti si voi dealtfel). Domnul le-a zis::"Va rataciti nestiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu! Nu este Dumnezeu, dumnezeul mortilor, ci al viilor! Daca exista Dumnezeu, exista Dumnezeul celor vii cu sufletul" iar noi ortodocsii stim si credem ca sufletul este adevaratul lucru nemuritor.
Floricico, "te ratacesti nestiind Scripturile". Faci referire la la pasajul din Matei 22:23-33, unde Domnul Iisus Hristos se adresa saducheilor "care zic ca nu este inviere" (Matei 22:23).

"Rãspunzând, Iisus le-a zis: Vã rãtãciti nestiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Cãci la înviere..."(Matei 22:29,30)

"Iar despre învierea mortilor, au n-ati citit ce vi s-a spus vouã de Dumnezeu, zicând: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul mortilor, ci al viilor."(Matei 22:31,32).

In invierea mortilor nu credeau saducheii (nu in nemurire). La fel cum, si cei care cred in "nemurire", nu pot sa creada, cu adevarat, in inviere (cazul dumitale).

Intrebare: cine este saducheul, in cazul nostru? Matale, care crezi in nemurire (facand inutila invierea) sau cei care cred ca omul moare (de adevaratelea) si va fi inviat la revenirea Mantuitorului?

P.S. Este bine sa crezi si in nemurire, dar stiind ca aceasta ne va fi daruita dupa inviere."Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El sã aibã viatã vesnicã si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi."(Ioan 6:40)

Last edited by lastunul; 01.10.2010 at 18:30:09.
Reply With Quote