View Single Post
Vechi 03.10.2010, 14:23:05
0rtodoxia 0rtodoxia is offline
Banned

Data înregistrării: 21.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Nu stiu mai frate eu nu practic "rugaciunea inimii" si nici la teologie nu ma pricep.
Nu stiu de ce vami vorbesti acolo fratia ta acolo la "rugaciunea inimii",si nici nu stiu pe la ce Sfinti Parinti e asemenea invatatura ca la Sfantul Grigorie Palama nu am auzit asa ceva,la Sfantul Simeon Noul Teolog iar nu am auzit asa ceva,la Sfantul Ioan Damaschinul iar nu am auzit asemenea invataturi din putinul care l-am citit.

Eu stiu ca la calugari se practica rugaciunea imbinata cu lucrul mainilor (rucodelie) si daca nu au ce sa lucreze folosesc metaniile cand se roaga.
Asa ceva se vede de exemplu in icoana Maicii Domnului a Bunei-vestiri care are in mana dreapta rucodelia,in Pateric etc.

Mie mi se pare ca nu se poate standardiza despre suflete in timpul mortii si aci e o mare taina.
Sfantul Antonie cel Mare nu a vazut vreo "vama" ci doar a avut o viziune duhovniceasca in care erau prezente si duhurile rele care nu stiu cum se talcuieste.
La fel si Sfantul Macarie cel Mare a se vedea tot in Pateric.
Nici la Sfantul Antonie cel Mare nici la Sfantul Macarie cel Mare nu zice ceva de vami.

Sfantul Teofan Zavoratul zicea ca duhurile rele dupa moarte pot sa ispiteasca inca sufletul (si acestea sunt vamile) dar nu zicea nimic in genul in care duhurile rele ar fi avut altfel de putere asupra sufletului.
Parintele Cleopa zice ca tot sufletul ajunge la judecata "dinaintea tronului Preasfintei Treimi" adica la judecata in fata lui Dumnezeu Iisus Hristos si parintele Cleopa zice ca dracii nu pot sa opreasca sufletul in vami.
Dar in "vami" arata omului pacatele.

Oare pe noi lasa Dumnezeu sa ne ispiteasca dracii care se luptau cu Sfantul Antonie cel Mare sau cu Sfantul Macarie cel Mare?
Ca acei draci imediat ne-ar insela si am pacatui.

Eu cred ca Dumnezeu pentru majoritatea mirenilor nu ingaduie dracilor sa ii ispiteasca ca nu pot duce acest razboi ci numai pentru mireni mai ravnitori.
domnule mihailt, iarta-ma ca iti spun dar esti .. ori faci misto de mine si asta este foarte urat, ori esti.. si asta este si mai urat.. despre vami in rugaciunea inimii, despre care e clar ca nu ai nici cel mai mic habar, unde duce si pe unde te poarta spre rusinea dumitale ca esti crstin si mai ai si un car de ani pe deasupra.. te faci de ras asa ca mai bine taci! uite ,poftim Parintele Cleopa MARELE DUHOVNIC, te invata despre vami, e suficient pentru tine?
http://www.youtube.com/watch?v=J3OPTQyUbXs
ce-ai mai cerut? Antonie cel Mare, da ? POFTESTE DOMNULE !: na de aici: ca m-ai suparat rau de tot si te fac de ras ca habar nu ai si te contrazici asa de dragul flecarelii.. ai sa cazi la prima vama in stilul asta:) e vama flecarelii.. poftim Antonie cel Mare! reiau din nou citatul pentru tine ca vad ca nu citesti ce-am postat da ma contrazici si ma iei si la misto cu ironie cand esti vai de capul tau de nestiutor! poftim din nou(CITESTE PAGINA ^ A THREADULUI ca ai acolo pe toti, da tii mai pun o data pentru tine! Ava Antonie, inca in trup fiind, a vazut in duh ce se intampla cu sufletul in asemenea clipe: "Voind odata sa manance si ridicandu-se sa se roage pe la ceasul al noualea, s-a simtit pe sine rapit cu mintea. Si lucru minunat, aflandu-se asa, s-a vazut pe sine ca iesit in afara de sine si calauzit de multe fiinte prin vazduh. Apoi simti niste vrajmasi amarnici si cumpliti stand in vazduh si voind sa-l impiedice sa treaca. Dar fiintele care-l calauzeau, luptand impotriva acelora, aceia le cereau sa li se dea voie sa afle daca Antonie nu le e supus lor prin ceva. Deci cerandu-i aceia socoteala de pacatele lui, incepand de la nasterea lui, cei ce conduceau pe Antonie ii impiedicara, spunand: Pacatele lui incepand de la nasterea lui le-a sters Domnul, iar de cand s-a facut monah si s-a fagaduit lui Dumnezeu, poate sa dea socoteala [...]. Atunci invinovatindu-l ei, dar neputandu-l dovedi ca vinovat, i s-a facut calea sloboda si neimpiedicata. Apoi indata s-a vazut pe sine intorcandu-se in sine [...]. Dar uitand sa manance, a ramas restul zilei si toata noaptea suspinand si rugandu-se. Caci ramasese coplesit afland cu cati vrajmasi avem de luptat si cata spaima are sa indure omul cand va avea sa treaca prin vazduh. Si-si amintea ca aceasta e ceea ce a spus Apostolul despre "stapanitorul puterilor vazduhului" (Efes. 2, 2). Caci in aceasta sta puterea vrajmasului: in a se razboi si a incerca sa impiedice pe cei ce trec".
Reply With Quote