Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.10.2010, 00:39:39
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu mai frate eu nu practic "rugaciunea inimii" si nici la teologie nu ma pricep.
Nu stiu de ce vami vorbesti acolo fratia ta acolo la "rugaciunea inimii",si nici nu stiu pe la ce Sfinti Parinti e asemenea invatatura ca la Sfantul Grigorie Palama nu am auzit asa ceva,la Sfantul Simeon Noul Teolog iar nu am auzit asa ceva,la Sfantul Ioan Damaschinul iar nu am auzit asemenea invataturi din putinul care l-am citit.

Eu stiu ca la calugari se practica rugaciunea imbinata cu lucrul mainilor (rucodelie) si daca nu au ce sa lucreze folosesc metaniile cand se roaga.
Asa ceva se vede de exemplu in icoana Maicii Domnului a Bunei-vestiri care are in mana dreapta rucodelia,in Pateric etc.

Mie mi se pare ca nu se poate standardiza despre suflete in timpul mortii si aci e o mare taina.
Sfantul Antonie cel Mare nu a vazut vreo "vama" ci doar a avut o viziune duhovniceasca in care erau prezente si duhurile rele care nu stiu cum se talcuieste.
La fel si Sfantul Macarie cel Mare a se vedea tot in Pateric.
Nici la Sfantul Antonie cel Mare nici la Sfantul Macarie cel Mare nu zice ceva de vami.

Sfantul Teofan Zavoratul zicea ca duhurile rele dupa moarte pot sa ispiteasca inca sufletul (si acestea sunt vamile) dar nu zicea nimic in genul in care duhurile rele ar fi avut altfel de putere asupra sufletului.
Parintele Cleopa zice ca tot sufletul ajunge la judecata "dinaintea tronului Preasfintei Treimi" adica la judecata in fata lui Dumnezeu Iisus Hristos si parintele Cleopa zice ca dracii nu pot sa opreasca sufletul in vami.
Dar in "vami" arata omului pacatele.

Oare pe noi lasa Dumnezeu sa ne ispiteasca dracii care se luptau cu Sfantul Antonie cel Mare sau cu Sfantul Macarie cel Mare?
Ca acei draci imediat ne-ar insela si am pacatui.

Eu cred ca Dumnezeu pentru majoritatea mirenilor nu ingaduie dracilor sa ii ispiteasca ca nu pot duce acest razboi ci numai pentru mireni mai ravnitori.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din 24 de Vami idealist Pocainta 5 14.03.2010 21:44:22
Sunt vamile vazduhului o invatatura gnostica? scrabble Slujba inmormantarii 47 18.08.2009 17:33:20
Vamile vazduhului NiCcoleta Generalitati 35 21.02.2008 17:52:26
Vamile vazduhului BogdanF Generalitati 17 25.07.2007 17:57:58