View Single Post
Vechi 03.10.2010, 16:39:05
0rtodoxia 0rtodoxia is offline
Banned

Data înregistrării: 21.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eliana Vezi mesajul
Nu cred ca este cazul sa "parasim corabia". Mie una mi se pare ca am ceda in fata celui rau. Suntem aici cu totii, schimbam ganduri, experiente, ne ajutam cum putem.

Eu cand am aterizat prima data pe acest forum am gasit mare ajutor si sustinere morala si in continuare stiu ca daca am o problema si postez mi se raspunde. Acelasi lucru sper ca il gasim cu totii de altfel pe acest forum.

Acum, revenind la topic va rog ceva: eu nu am prea inteles pana la urma ce se intampla cu sufletul dupa ce murim. As dori sa-mi explice cineva dar pe scurt daca nu cer prea mult. Multumesc.
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...lui-82630.html

pe scurt, doua zile se plimba pe pamant,dar zile terestre ceea ce poate insemna minute in temeni ceresti si apoi urca inspre Imparatie unde se afla aceste filtre, vami.. cuvantul vama inseamna ca platesti o dajdie, o datorie, pe care demonii au drepturi sa ne-o ceara caci am ascultat si am slujit sfatului lor .. dar ne putem rascumpara de aceste fapte rele prin faptele bune care contrabalanseaza.. altfel spus, daca esti ingruiat de pacate nespovedite esti greoi si cu multe manere de care dracii te apuca si te trag in iad.. starea de iad la care ne trag dracii poate fi si o dulce ademenire sub forma patimilor de care bolim.. atunci sufletul se duce in iad de buna voie si este dus si asezat de duhurile rele acolo unde ii este locul, in functie de patimile si debolile sufletesti pe care le are nevindecate, nespovedite si nepocaite..iarasi vami, este ales acest cuvant cai nu exista alt termen mai aproiat ca si corespondent al lumii ceresti.. Sfantul Ignatie Briancianinov spune ca de ex focul nu este foc cum il cunoastem ci este altceva duhovnicesc de neanteles pentru mintea trupeasca.. de asta multi stramba din nas cand aud de vami dar ei nu inteleg ca au fost exprimate astfel ca sa poata tot omul sa le inteleaga..este foarte interesant..

Last edited by 0rtodoxia; 03.10.2010 at 16:46:29.
Reply With Quote