View Single Post
Vechi 04.10.2010, 15:31:10
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Asa cred si eu. La fel cum si iadul ne este prezentat in Scripturi in formule simbolice. La fel cum si caracterizarea ingerilor este iarasi simbolica, dupa cum ne spune clar Sfantul Dionisie Areopagitul.

Eu stiu ca judecata este a Lui Hristos, dupa mila si dreptatea Sa, nu a ingerilor decazuti care se agata de pacatele nemarturisite. Mai mult, daca ai murit in relatie buna cu El, nici macar nu mai treci pe la judecata particulara, caci te-ai si mutat direct de la moarte la viata. (Ioan 5, 24)
"Asa cred si eu" spui.. doar ca sherlock holmes sustine un punct de vedere diferit/ opus chiar de al tau.

Evident ca relatarea realitatilor vazute cu ochi duhovnicesti ridica mari probleme deoarece NU au intotdeauna corespondent in lumea pamanteasca (nu pot fi relatate eficient, nu exista cuvinte potrivite etc>) Atunci se folosesc metafore, comparatii etc.. Dar aceasta este problema tuturor dezvaluirilor dumnezeiesti! (nu doar a vamilor vazduhului).
Dar NU le anuleaza existenta ca experiente duhovnicesti dupa moarte.
Nu cred ca s-a indoit cineva de existenta raiului doar pt ca relatarile au fost diferite etc...

(Vad ca tu spui ca iadul nu exista ca loc (ci doar ca experienta subiectiva). Stiam ca negi existenta iadului, am mai citit ce crezi. Eu cred ca mergi pe nisipuri miscatoare. )

Last edited by anna21; 04.10.2010 at 15:34:28.
Reply With Quote