Citat:
În prealabil postat de cristian1979
Mda...usor de zis...dar noi locuim in chirie cu inca cineva,intr-un apartament cu 3 camere,tocmai pentru a ne fi mai usor financiar...ne gandeam la un asezamant ca si o solutie temporara pana reusim sa terminam studiile...adik inca 2 ani
Vad ca lumea s-a cam grabit sa traga concluzii pripite...noi de 2 luni ne gandim la o solutie...si credem ca asta ar fi cea mai buna ...nu am postat anuntul pe forum sa fim criticati de ce am luat acesta decizie...am postat in ideea ca cineva cunoaste un astfel de asezamant si ne-ar putea ajuta cu o idee.
|
Intelegi tare gresit frate ceea ce ti-am spus deoarece recomandarea mea nu-ti indreptateste ideile tale deja prestabilite , de aceea si crezi ca te critic .
Daca tu spui ca te critic atunci eu as fi indreptatit sa spun ca m-ai pacalit ca ai fi vreun crestin practicant postind problema ta pe un forum ortodox si exprimindu-te parcimonios . Probabil ca am facut greseala chiar sa te cred ca nu voiti sa scapati de ea , precum spui din vorbe, desi din fapte tu deja ai planurile de jumatate gata : de a o debarca oriunde in alta parte decit impreuna cu voi ... mai ramine sa vedeti unde , chipurile intr-un loc ,,ales" !
Te gindesti exact la lucrurile la care nu-ti sunt de folos . Nu cauta solutii . Asa procedeaza cei fara de D.zeu , cei care vor sa fie sau sa faca ceva dar fara de D.zeu . Gindeste-te din ce in ce mai mult la D.zeu, in fiecare zi, in fiecare ceas, in fiecare secunda, rugindu-te sa te lumineze si sa te invete ce sa faci iar El cu siguranta se v-a milostivi de voi . Dar trebuie sa sti ca Hristos nu este chelner, adica sa il strigi si sa si vina in citeva minute ; uneori dureaza o viata sa-ti raspunda la necredinta ta . Totul este legat de taria si profunzimea credintei tale . Tocmai de aceea Hristos a spus de f. multe ori celora ce-i cereau ajutor : ,,credinta ta te-a vindecat" sau ,, fie tie dupa credinta ta" sau ,,atita credinta n-am vazut nici in Israel" sau ,,indrasneste fiica, credinta ta te-a mintuit" !
Hristos nu este o poveste, nici un tonomat in care la minut contra unei sume de bani sa obti ceva, ci el este : calea , adevarul si viata ! iar in evanghelia lui Ioan ,in cap.XV ne spune raspicat : ,,... nimic nu puteti fara mine " ! Mai mult de atit ce sa mai spunem ? Deja sti multe lucruri . Conteaza dreptatea si caracterul tau duhovnicesc cit de integru este !
Ma acuzi spunindu-mi ca este usor sa vorbesc asa si sa dau sfaturi daca nu sunt eu in situatie . Pai din cite vedem tu ai cerut sfat si nu eu iar acum , dupa ce l-ai primit de ce nu il accepti sau ceea ce nu este conform cu premeditarea ta se cheama jignire ?
Puneti-va mult si tare nadejdea in Hristos . Situatia voastra este identica cu familiile care se trezesc pe neasteptate cu un copil asa-numit ,,nedorit' si de care incearca sa scape intr-un mod elegant . D.zeu nu stie de maniere , de eleganta, de politete, de compasiune , de gratitudine , etc ci a spus raspicat : ,,mila voiesc si nu jertfa " ! deoarece mila singura presupune suflet in iubire si nu in compasiune , gratitudine si alte prostii de genul acesta.
Si eu am probleme ca si tine , unele mai mici decit aceasta dar altele mai mari ... dar nu am simtit nevoia decit sa cad des in rugaciune si sa-i pling lui Hristos necazul meu . Asa am crezut eu de cuvinta si mai ales pt. ca un duhovnic mi-a spus ca Hristos este singurul care ma poate scoate din incurcaturile mele, atit, altcineva nu ! Si atunci eu nu m-am incapatinat sa cred ca voi reusi si singur ci am cazut la Hristos . Ne si spune prorocul David intr-un psalm al lui ,,Arunca toata grija sa asupra Domnului si el te va hrani pe tine " !
Poate te hotarasti sa faci si tu la fel !