![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca tu spui ca te critic atunci eu as fi indreptatit sa spun ca m-ai pacalit ca ai fi vreun crestin practicant postind problema ta pe un forum ortodox si exprimindu-te parcimonios . Probabil ca am facut greseala chiar sa te cred ca nu voiti sa scapati de ea , precum spui din vorbe, desi din fapte tu deja ai planurile de jumatate gata : de a o debarca oriunde in alta parte decit impreuna cu voi ... mai ramine sa vedeti unde , chipurile intr-un loc ,,ales" ! Te gindesti exact la lucrurile la care nu-ti sunt de folos . Nu cauta solutii . Asa procedeaza cei fara de D.zeu , cei care vor sa fie sau sa faca ceva dar fara de D.zeu . Gindeste-te din ce in ce mai mult la D.zeu, in fiecare zi, in fiecare ceas, in fiecare secunda, rugindu-te sa te lumineze si sa te invete ce sa faci iar El cu siguranta se v-a milostivi de voi . Dar trebuie sa sti ca Hristos nu este chelner, adica sa il strigi si sa si vina in citeva minute ; uneori dureaza o viata sa-ti raspunda la necredinta ta . Totul este legat de taria si profunzimea credintei tale . Tocmai de aceea Hristos a spus de f. multe ori celora ce-i cereau ajutor : ,,credinta ta te-a vindecat" sau ,, fie tie dupa credinta ta" sau ,,atita credinta n-am vazut nici in Israel" sau ,,indrasneste fiica, credinta ta te-a mintuit" ! Hristos nu este o poveste, nici un tonomat in care la minut contra unei sume de bani sa obti ceva, ci el este : calea , adevarul si viata ! iar in evanghelia lui Ioan ,in cap.XV ne spune raspicat : ,,... nimic nu puteti fara mine " ! Mai mult de atit ce sa mai spunem ? Deja sti multe lucruri . Conteaza dreptatea si caracterul tau duhovnicesc cit de integru este ! Ma acuzi spunindu-mi ca este usor sa vorbesc asa si sa dau sfaturi daca nu sunt eu in situatie . Pai din cite vedem tu ai cerut sfat si nu eu iar acum , dupa ce l-ai primit de ce nu il accepti sau ceea ce nu este conform cu premeditarea ta se cheama jignire ? Puneti-va mult si tare nadejdea in Hristos . Situatia voastra este identica cu familiile care se trezesc pe neasteptate cu un copil asa-numit ,,nedorit' si de care incearca sa scape intr-un mod elegant . D.zeu nu stie de maniere , de eleganta, de politete, de compasiune , de gratitudine , etc ci a spus raspicat : ,,mila voiesc si nu jertfa " ! deoarece mila singura presupune suflet in iubire si nu in compasiune , gratitudine si alte prostii de genul acesta. Si eu am probleme ca si tine , unele mai mici decit aceasta dar altele mai mari ... dar nu am simtit nevoia decit sa cad des in rugaciune si sa-i pling lui Hristos necazul meu . Asa am crezut eu de cuvinta si mai ales pt. ca un duhovnic mi-a spus ca Hristos este singurul care ma poate scoate din incurcaturile mele, atit, altcineva nu ! Si atunci eu nu m-am incapatinat sa cred ca voi reusi si singur ci am cazut la Hristos . Ne si spune prorocul David intr-un psalm al lui ,,Arunca toata grija sa asupra Domnului si el te va hrani pe tine " ! Poate te hotarasti sa faci si tu la fel !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 05.10.2010 at 00:40:18. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Putin ajutor va rog | Theodor13 | Intrebari utilizatori | 16 | 20.12.2012 13:00:58 |
Un cor mai putin obisnuit | Mihnea Dragomir | Craciunul - Nasterea Domnului | 32 | 05.12.2011 02:40:58 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
of...:( putin ajutor... | Simona-Marilena | Generalitati | 7 | 18.11.2009 22:51:25 |
Am nevoie de putin ajutor! | Dan20 | Generalitati | 0 | 27.03.2007 19:45:32 |
|