Observ cu mare uimire cat de variat este arsenalul pierzatorului si cat de mieroase sunt caile sale.Dupa o contestare nereusita a Fiului, cu o scurta eschiva spre ratiune iata si corolarul ereziei: toate religiile ajung la Dumnezeu,toate mantuiesc.Se vede treaba ca nu degeaba au spus ce au spus Sfintii Parinti,incercand sa ne previna cu privire la ce se va intimpla. Iata cum vorbele lor se adeveresc si iata si cum vorbele Matuitorului despre falsii prooroci (Sfânta Evanghelie după Matei 24,11) veniti sa predice un alt chip la manturii ne rasar in fata ochilor mintii.
Daca mai spunem ca acesta tendinta este insotita de alte solicitari ale altor eretici,de data acesta schismatici din trecut,atunci parca incepi sa intelegi cum de se inteleg asa de bine dracu si omu asa-zis rational si universal.Frumos le sade in aceiasi barca a pierzaniei.
De aceea vor unii sa-L nege pe Hristos. Turbeaza satana cand vede cuvintele prin care Hristos ne-a avertizat cum sa ne aparam de el.Dar daca Hristos nu ar fi Fiul lui Dumnezeu,asa cum vor unii sa tot spuna,atunci ce valoare ar mai avea vorbele lui?Ar putea sa fie dor niste vorbe ale unui om,nu-i asa?Ar putea fi ignorate,trecute cu vederea…Pina la urma,in numele unei amagitoare iubiri,in fara lui Hristos,necuratul iti ofera si (Sfânta Evanghelie după Matei)
Capitolul 4:
8.Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor.
9. Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și Te vei închina mie.
Pai hai sa ne dea necuratu ,,iubirea” si ,,toleranta” eretica si sa-L lasam pe Hristos cu iubirea Lui.Iata acele aspecte despre care spunea Parintele Arsenie Boca,iata unirea necurata a tuturor religiilor sub puterea intunericului ca doar ne-a prevenit si el ca nu cumva sa cadem din Dreapta Credinta,singura mantuitoare:,,Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!"
Si ce este cu adevarat hazliu este ca dupa ce necuratu vine si zice ,,Unde scrie ca este Hristos Fiul lui Dumnezeu in Sfanta Scriptura?Eu nu cred" tot el vine si zice:,,Ai citit biblia de zeci de ori dar n-ai inteles nimic nimic. Sa-ti ajute Dumnezeu sa iesi din intunericul fanatismului religios.".
Ptiu drace...
Last edited by Patmos; 07.10.2010 at 13:44:56.
|