![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Observ cu mare uimire cat de variat este arsenalul pierzatorului si cat de mieroase sunt caile sale.Dupa o contestare nereusita a Fiului, cu o scurta eschiva spre ratiune iata si corolarul ereziei: toate religiile ajung la Dumnezeu,toate mantuiesc.Se vede treaba ca nu degeaba au spus ce au spus Sfintii Parinti,incercand sa ne previna cu privire la ce se va intimpla. Iata cum vorbele lor se adeveresc si iata si cum vorbele Matuitorului despre falsii prooroci (Sfânta Evanghelie după Matei 24,11) veniti sa predice un alt chip la manturii ne rasar in fata ochilor mintii.
Daca mai spunem ca acesta tendinta este insotita de alte solicitari ale altor eretici,de data acesta schismatici din trecut,atunci parca incepi sa intelegi cum de se inteleg asa de bine dracu si omu asa-zis rational si universal.Frumos le sade in aceiasi barca a pierzaniei. De aceea vor unii sa-L nege pe Hristos. Turbeaza satana cand vede cuvintele prin care Hristos ne-a avertizat cum sa ne aparam de el.Dar daca Hristos nu ar fi Fiul lui Dumnezeu,asa cum vor unii sa tot spuna,atunci ce valoare ar mai avea vorbele lui?Ar putea sa fie dor niste vorbe ale unui om,nu-i asa?Ar putea fi ignorate,trecute cu vederea…Pina la urma,in numele unei amagitoare iubiri,in fara lui Hristos,necuratul iti ofera si (Sfânta Evanghelie după Matei) Capitolul 4: 8.Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor. 9. Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și Te vei închina mie. Pai hai sa ne dea necuratu ,,iubirea” si ,,toleranta” eretica si sa-L lasam pe Hristos cu iubirea Lui.Iata acele aspecte despre care spunea Parintele Arsenie Boca,iata unirea necurata a tuturor religiilor sub puterea intunericului ca doar ne-a prevenit si el ca nu cumva sa cadem din Dreapta Credinta,singura mantuitoare:,,Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!" Si ce este cu adevarat hazliu este ca dupa ce necuratu vine si zice ,,Unde scrie ca este Hristos Fiul lui Dumnezeu in Sfanta Scriptura?Eu nu cred" tot el vine si zice:,,Ai citit biblia de zeci de ori dar n-ai inteles nimic nimic. Sa-ti ajute Dumnezeu sa iesi din intunericul fanatismului religios.". Ptiu drace...
,,Iar Iisus zicea: Părinte, iartă-le lor, că nu știu ce fac. Și împărțind hainele Lui, au aruncat sorți."(Sfânta Evanghelie după Luca) Last edited by Patmos; 07.10.2010 at 13:44:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu comentez aici despre partea cu satana, caci este ridicola si amuzanta. Revenind la "corolarul ereziei". Daca religiile celelalte sunt gresite, de ce nu dispar? De ce le lasa Dumnezeu sa fie? Catolicismul e gresit? Protestantii sunt pe cai gresite? S-a intrebat careva cum arata un forum catolic/protestant si cum se vorbeste acolo despre ortodoxie? Asta ca sa enumar numai cateva dintre ramurile crestinismului. De ce ar fi gresite? Exista vreun ARGUMENT REAL in afara ca asa au zis candva niste preoti? Ca cineva a incercat sa va "previna cu privire la ce se va intampla" vi se pare relevant? Dar la varianta ca acei parinti erau cu capul pe umeri si stiau ca exista hibe logice in toata argumentatia asta v-ati gandit? Ca poate tocmai de aia au spus ce au spus? Eu am de partea afirmatiilor mele REALITATEA. Exista multe religii. Unele aparute inaintea crestinismului altele aparute dupa. Toate (cele care au ramas, evident) sunt ok, exista, oamenii care sunt adepti ai acelor religii traiesc si mor cu demintate, cei mai multi isi duc viata in pace si moralitate. De ce oamenii aia s-ar afla pe un drum gresit? Pt ca nu adopta calea voastra? Sunt si in alte religii sfinti si oameni care au dovedit o legatura puternica cu Dumnezeu, nu numai in ortodoxie/crestinism. Invatati sa respectati pe cei din jurul vostru, inainte de toate. Terminati cu limbajul arhaic si cu blestemele si trimiterile la satana, sunteti hilari si penibili. Last edited by wassabi; 07.10.2010 at 14:26:47. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
,,Cred intr-unul Dumnezeu Tatal atottiitorul, facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si al nevazutelor. Si intr-unul Domn Iisus Christos, Fiul lui Dumnezeu, unul nascut, care din Tatal s-a nascut inainte de toti vecii; lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut; cel de o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut; Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire s-a pogorat din cer si s-a intrupat din Duhul Sfant si din Maria Fecioara si s-a facut om; Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat, a patimit si s-a ingropat; Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi; Si S-a suit in ceruri si sade de-a dreapta Tatalui. Si iarasi va sa vina cu marire sa judece viii si mortii, a carui imparatie nu va avea sfarsit. Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, care din Tatal purcede; cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si marit, carele a grait prin prooroci. Si intr-una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica. Marturisesc un botez pentru iertarea pacatelor. Astept invierea mortilor. Si viata veacului ce va sa vie. Amin."
|
|||
|
|||
![]()
daca Isus este Dumnezeu de ce, in ceruri fiind sade de-a dreapta Tatalui? Cum poate sta Dumnezeu de-a dreapta lui insusi? Mai mult, Dumnezeu are 2 maini? Parca nici macar biserica ortodoxa nu mai susinte ca Dumnezeu are forma umana. Deci?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Avea dreptate Iisus Hristos,Cel hulit de cei ca tine,cand spunea :,,Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi. "(Sfânta Evanghelie după Matei 7,6) Sfantul Nicolae Velimirovici spunea: ,,Daca omul huleste impotriva lui Dumnezeu intreaga lui viata, fie prin cuvant sau prin fapta, si aceasta hula se afla pe buzele sale chiar si in clipa mortii sale – el este cu adevarat frate de suflet al ucigatorului hulitor de pe cruce." Din punctul meu de vedere ai atins deja limita maxima a blasfemiei.L-ai negat pe Hristos drept Fiu al lui Dumnezeu,ai negat Sfanta Treime si mai nou faci afirmatii ce nu pot fi reproduse la adresa Tatalui.Cu un eretic ca tine nu exista,nu a existat si nu va exista niciodata comuniune in nimic.
|
|||
|
|||
![]()
nu mai intra pe forumuri daca nu poti suporta discutii civilizate.am pus o intrebare, imi poti raspunde si altfel decat prin repetarea unor citate biblice sau blesteme si referiri la satana, focul iadului si alte comicarii?
|
|
||||
|
||||
![]()
Pune mana pe Catehism ortodox si vei afla raspunsurile pe care le cauti.Vad ca nu te opresti din blasfemii.Eu ti-am mai spus:ai cotit-o spre ratiune din mtive putin de alt tip.Da iti dai arama pe fata cu fiecare postare.Pai mai ereticule,e veche de cand lumea capcana asta:sa raspunda cineva in afara invataturii primite.De aceea vrei tu sa las si Sfanta Scriptura,si pe Hristos,si pe Sfintii Parinti,si pe toate cele sfinte pe care tu,hulind ca un eretic,le arunci la ,,comicarii".Ai absolvit clasele primare?Ai doi ochi?Pai ia tu atunci si citeste si dupa aceea sa vorbesti.Eu te trimit direct la sursa de informare,dar pe aceea o respingi pentru ca iti darima ereziile,la fel cum se intimpla mereu.Si atunci tu spui ,,lasa ma chestiile alea,sa candim rational,sa oscilam"..E bine sa te clatini nu?Sa contesti...frumos scop ai ma in traista da iti spun iar:nu vei reusi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
wassabi ar trebui sa isi spuna wahhabi ... multe din ideile lui arata cine este ... era destul de evident de la inceput ... |
|
||||
|
||||
![]()
Sfantul Ioan Damaschin:
"Despre sederea in dreapta Tatalui Spunem ca Hristos s-a asezat cu trupul in dreapta lui Dumnezeu si a Tatalui, dar nu vorbim de o dreapta spatiala a Tatalui. Caci cum va avea o dreapta spatiala cel necircumscris? Dreapta si stanga au numai lucrurile circumscrise. Numim dreapta Tatalui slava si cinstea Dumnezeirii, in care Fiul lui Dumnezeu, ca Dumnezeu si deofiinta cu Tatal, exista inainte de veci, si in care, dupa ce s-a intrupat in vremurile din urma, sade si cu trupul, deoarece trupul Lui este slavit impreuna cu El. Caci este inchinat de toata creatia intr-o singura inchinaciune impreuna cu corpul luat " (din Sfanta Maria Fecioara, Maica Domnului, Nascatoarea de Dumnezeu) http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti...eapta-tatalui/ |
|
|||
|
|||
![]()
mai, mai, cum le stii tu pe toate. proorocule! oricine nu gandeste ca voi tre sa fie neaparat musulman sau satana. realizezi ca esti limitat in gandire?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A fost Iisus fiul lui Dumnezeu? | cosmotech | Generalitati | 6 | 16.10.2011 19:25:44 |
Iisus Hristos=Fiul lui Dumnezeu? | joshoo | Generalitati | 8 | 03.11.2010 13:02:11 |
Dl IIsus stia ca este fiul lui Dumnezeu? | annajanette | Generalitati | 27 | 28.06.2010 14:03:42 |
Demonii cred Adevarul, ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu.SI DEMONII SE MANTUIESC ? | gpalama | Secte si culte | 23 | 31.05.2010 22:07:54 |
FIUL, sau UNUL din fii lui Dumnezeu | andreicozia | Din Noul Testament | 17 | 23.02.2010 22:25:31 |
|