View Single Post
Vechi 07.10.2010, 14:16:29
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patmos Vezi mesajul
Observ cu mare uimire cat de variat este arsenalul pierzatorului si cat de mieroase sunt caile sale.Dupa o contestare nereusita a Fiului, cu o scurta eschiva spre ratiune iata si corolarul ereziei: toate religiile ajung la Dumnezeu,toate mantuiesc.Se vede treaba ca nu degeaba au spus ce au spus Sfintii Parinti,incercand sa ne previna cu privire la ce se va intimpla. Iata cum vorbele lor se adeveresc si iata si cum vorbele Matuitorului despre falsii prooroci (Sfânta Evanghelie după Matei 24,11) veniti sa predice un alt chip la manturii ne rasar in fata ochilor mintii.

Nu comentez aici despre partea cu satana, caci este ridicola si amuzanta.
Revenind la "corolarul ereziei". Daca religiile celelalte sunt gresite, de ce nu dispar? De ce le lasa Dumnezeu sa fie? Catolicismul e gresit? Protestantii sunt pe cai gresite? S-a intrebat careva cum arata un forum catolic/protestant si cum se vorbeste acolo despre ortodoxie? Asta ca sa enumar numai cateva dintre ramurile crestinismului. De ce ar fi gresite? Exista vreun ARGUMENT REAL in afara ca asa au zis candva niste preoti? Ca cineva a incercat sa va "previna cu privire la ce se va intampla" vi se pare relevant? Dar la varianta ca acei parinti erau cu capul pe umeri si stiau ca exista hibe logice in toata argumentatia asta v-ati gandit? Ca poate tocmai de aia au spus ce au spus? Eu am de partea afirmatiilor mele REALITATEA. Exista multe religii. Unele aparute inaintea crestinismului altele aparute dupa. Toate (cele care au ramas, evident) sunt ok, exista, oamenii care sunt adepti ai acelor religii traiesc si mor cu demintate, cei mai multi isi duc viata in pace si moralitate. De ce oamenii aia s-ar afla pe un drum gresit? Pt ca nu adopta calea voastra? Sunt si in alte religii sfinti si oameni care au dovedit o legatura puternica cu Dumnezeu, nu numai in ortodoxie/crestinism. Invatati sa respectati pe cei din jurul vostru, inainte de toate. Terminati cu limbajul arhaic si cu blestemele si trimiterile la satana, sunteti hilari si penibili.

Last edited by wassabi; 07.10.2010 at 14:26:47.
Reply With Quote