Citat:
În prealabil postat de mihailt
Mai frate de iti zic gheroniosif chiar in videou ala de l-ai pus cu parintele Cleopa zice acolo ca dracii nu te pot opri in vami,ca dupa judecata particulara de la 40 de zile a lui Dumnezeu Iisus Hristos hotareste daca esti lasat pe mana lor sau nu.
Tot acolo in respectivul interviu zice poetul Ioan Alexandru ca parintele Cleopa l-a invatat sa nu desprinda de natura iar parintele Cleopa zice de la Sfantul Vasile cel Mare ca natura e scoala a sufletelor rationale.
Si vedeti cum zice parintele Cleopa referitor la pronie cu paianjenul.
De unde se vede destul de clar ca invataturile conform carora trupul e rau si e inchisoarea sufletului si ca Terra e salasul dracilor sunt gnostice,neortodoxe si nici nu apartin parintelui Serafim Rose,parerea mea.
Cartea cu "sufletul dupa moarte" e publicata in 1988 iar parintele Serafim Rose a trecut la Domnul in 1982.Apartine cartea parintelui Serafim Rose?
Nu stiu.Mie nu prea imi pare.
E pacat sa bei si sa mananci?
Pai si Dumnezeu Iisus Hristos manca si bea.
Si Dumnezeu Iisus Hristos a fost fara de pacat.
Parca invatatura crestin ortodoxa zicea ca a manca prea mult se numeste pacatul lacomiei a bea bauturi alcoolice prea mult ii zice pacatul betiei.
Iar punctul asta de vedere ca Dumnezeu se foloseste de diavol ca sa ne curateasca si sa ne sfinteasca ....
"cu voie nu voiesc moarte pacatosului ci sa se intoarca de la calea lui cea rea si sa fie viu".
E vorba de ce ingaduie Dumnezeu si ce vrea Dumnezeu.
|
mai,in ziua a 40-a Hristos hotaraste unde anume sa te odihnesti pana la a doua venire! ,de judecat te-a judecat deja Cuvantul Sau ,care te mustra, judecatorul pus in noi ,in constiinta, prin El ne judeca Fiul.. tu daca ai ajuns in Ceruri in fata Sfintei Treimi inseamna ca ai fost deja judecat caci altfel nu ai mai fi reusit a urca.. si ai trecut care va sa zica, cu brio! cine ,unde a spus ca nu se trece de vami? tu ai rasfoit cartea Mihai? eu nu inteleg ce ai inteles tu? ca nimeni nu trece de vami? ce incerci sa spui? vamile sunt un filtru prin care noi ne cernem si ne curatam de relele facute ca sa ajungem Acolo Sus curati la Dumnezeu.. ca nicio murdarie nu va intra in Imparatie Mihai.. cei care nu s-au pocait, nu s-au spovedit, din pacet, Doamne pazeste-ne, bietii de ei, cand trec prin vami risca sa ramana acolo.. sunt exemple in chiar cartea vamile vazduhului in care credinciosi ce riscau sa coboare in ad in ultima clipa au strigat de exemplu la Maica Domnului si vamile s-au risipit de nu a mai ramas nimic din ele.. dar uite, mie mi-a aratat Dumnezeu odata intr-un vis ca daca nu ne caim constant riscam in acel ceas sa nu mai putem rosti acel "ajuta-ma Doamne" asa suntem de inrobiti de diavolul..sa ne fereasca Dumnezeu sane culcam e o ureche zicand ca Dumnezeu e Milostiv si strig eu atunci la final la El.. aici este o alta discutie in care trebuie sa-l aprofunadm mai intai pe Sfantul Siluan si apoi sa comentam, caci cei care voiesc sa scape de iad neconsiderandu-se vrednici de iad cu toata fiinta lor si asta se intampla cu pacatosii invechiti in faradelegi, se cred buni..ei atunci de vor striga mai rau isi vor face! caci nu se considera vrednici de iad.. exista un exemplu superb al unui suflet care asa de tare se considera vrednic de iad ca la vami s-a predat singur dracilor zicand ca nu e vrednic de Hristos, plin de lacrimi de pocainta.. iata! se ducea singur spre iad.. aceasta este miscarea pocaintei si orice pocainta care nu se autoosandeste la iad singura nu este primita.. caci zice Scriptura ca cel ce se judeca pe sine scapa de judecata lui Dumnezeu..sper ca te-am luminat macar un pic.. si nu mai pomeni atat de par Serafim Rose,te rog..