View Single Post
Vechi 09.10.2010, 12:57:52
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Este posibil ca într-adevăr dumneata să fi cercetat anumite lucruri, însă problema se pune în ce măsură ai suficient discernământ duhovnicesc pentru a face dumneata aprecieri. Eu personal mă îndoiesc de discernământul duhovnicesc al matale, mai ales după ce ne-ai spus că te spovedești la "preotese" anglicane. În ce privește ortodocșii și latinii, nu este vina noastră, a ortodocșilor, că latinii în frunte cu papa vor să fie stăpânii absoluți ai universului și că sunt însetați de hegemonie politico-religioasă. În ceea ce privește spre exemplu filioque, nici ei nu mai sunt prea siguri că inovațiile lor dogmatice care sunt în contradicție cu Sfânta Scriptură mai sunt la fel de valabile ca acum 1000 de ani. În ceea ce privește primatul petrin, se știe că nici Petru nu a fost stăpân absolut peste Biserică, marile hotărâri în Biserică și clarificări fiind luate în sinod apostolic sub asistența Duhului Sfânt, și nu prin porunca "infailibilului". Pe de altă parte, sfântul Pavel specifică faptul că cei care erau văzuți ca stâlpi ai Bisericii în perioada apostolică erau Petru, Ioan și Iacob. Cu alte cuvinte, nu este vina Ortodoxiei că s-a încăpățânat să păstreze adevărul și să nu cedeze orgoliului și patimii hegemoniei în care au căzut imperialiștii romani.

Păi întâi te-am ruga noi pe tine, iar eu personal aș fi foarte curios, să ne explici și nouă cum Logosul Dumnezeiesc S-a făcut trup !! Aș fi foarte curios să văd cum ne explici dumneata că Logosul Dumnezeiesc, Fiul lui Dumnezeu, care era Dumnezeu, prin Care toate s-au făcut, S-a făcut trup, cum Dumnezeul universului S-a făcut un simplu om. Iar după aceea s-ar putea să îți explicăm și noi cum este cu Sfânta Euharistie, deși părerea mea este ca mai întâi să pui mâna să citești Teologia Ortodoxă de la începuturile ei și până azi și s-ar putea să "înțelegi" și dumneata ceva.
Domnule doctor Faustus,
Inteleg din raspunsul dvs ca la intrebarea despre Euharistie raspunsul dumneavoastra este ca nu stiti.
Cat despre discernamantul duhovnicesc, daca nu il am, inseamna ca la Judecata nu pot fi trasa la raspundere daca voi fi gasita ca nu cred drept, o sa raspund ca nu am avut ce face din moment ce nu am primit si eu discernamant duhovnicesc ca si altii, ci acest discernamant este rezervat unui numar atat de restrans de persoane. Domnul insa a zis ca se va propovadui Evanghelia Sa pana la capatul pamantului ca la Judecata sa nu mai zica nimeni ca nu a stiut. Asa ca eu merg pe mana Domnului care da discernamant tuturor din moment ce apoi ii va judeca daca au ascultat si au facut conform acestei Evanghelii sau nu.
Cat despre restul raspunsului dvs, no comment. Eu alte intrebari nu va voi mai pune, nu ati demonstrat ca sunteti in masura sa raspundeti.
Oricum, va multumesc pentru incercare, si ramaneti cu bine.

Last edited by Adriana3; 09.10.2010 at 13:02:40.
Reply With Quote